Festival Somersby Jazz in the Garden biće održan 6. i 7. jula u Botaničkoj bašti Jevremovac, a tokom četvrtog izdanja festivala biće održano 18 koncerata na više scena.

Za razliku od većine ovdašnjih džez festivala gde publika dođe na koncert, sedne na svoje mesto i sluša muziku, Somersby Jazz in the Garden, uz vrhunsku muziku domaćih i inostranih džez muzičara, publici nudi i puno propratnih sadržaja. Posetioci imaju puno razloga da dođu pre koncerata i da ostanu posle, ali i da u svakom trenutku mogu da biraju muzički sadržaj koji im odgovora na jednom od tri paralelna muzička programa, koji se uporedo dešavaju.

Ove godine festival s ponosom najavljuje dvojicu istaknutih muzičara Vlatka Stefanovskog i Vasila Hadžimanova koji će, zahvaljujući kompaniji Tikveš Chateaux&Domaines, po prvi put u karijeri nastupiti zajedno kao duet s programom koji je napravljen ekskluzivno za Somersby Jazz in the Garden. Kao specijalni gost na sceni će im se pridružiti i američki gospel i bluz pevač Dean Bowman.

Povezana vest:  MIT, LEGENDA I ISTINA O STIVENU SIGALU

Još jedno veliko ime, enfant terrible ovdašnje muzičke scene Rambo Amades i njegov Organic Trio nastupiće sa specijalnom gošćom, pevačicom i multiinstrumentalistkinjom Albom Nacinovich na koncertu koji donosi mnoštvo iznenađenja i pomera muzičke granice.

Publika će tokom dva dana na Main Stage-u imati prilike da sluša i nastupe najboljih ovdašnjih džez muzičara Max Kochetov Quintet, Schime, Miloš Čolović Sextet i Irina Pavlović Octet koji će ponuditi uvid u muziku na aktuelnoj srpskoj džez sceni.

Garden Stage i Stage One donose takođe pregršt vrhunske zabave i uzbudljive koncerte etabliranih i mladih muzičara iz Srbije i inostranstva: Bobana Đorđević Quartet, Bullet for a Badman, Shljuka Quintet, Corey Wilcox Quintet, Drama Quartet, Kosta Vukašinović Sextet, Katarina Kochetova Quartet, Jovan Milovanović Quartet, Ivan Radivojević & No Room For Squares, Herb Hunters, Blues Brothers Tribute Band, a tu su i oba dana jam session nastupi mladih muzičara sa džez odseka MŠ Stanković.

Festival će oba dana trajati od 16 do 23 časa, a ograničeni broj ulaznica se u pretprodaji može kupiti preko tickets.rs po ceni od 2.500 dinara po danu. Za decu do 12 godina ulaz je besplatan.

Povezana vest:  Nekoliko destina hiljada ljudi na otvaranju Belegrade Beer Festa!

Somersby Jazz in the Garden je brzo stekao status prestižnog džez festivala, a to je prepoznao i brend Somersby koji je ove godine generalni sponzor. „Saradnja između brenda Somersby i manifestacije Jazz in the Garden označava spoj između dva sveta – sveta uživanja u osvežavajućem ukusu cidera i sveta izvanredne muzike koji džez donosi. Botanička bašta u Beogradu postaje epicentar ovog jedinstvenog susreta, gde se spoj kulture, prirode i hedonizma stapa u savršenom harmoničnom balansu. Jazz in the Garden postaje ne samo prostor za muzičke užitke već i platforma koja slavi zajedništvo i kreativnost, osvetljavajući brend Somersby kao partnera koji razume i podržava autentične i inspirativne kulturne događaje. Ovim partnerstvom, brend Somerbsy će se svojoj publici približiti na nekonvencionalan način, stvarajući nezaboravne trenutke koji će se dugo pamtiti.“ poručuju iz Somersby-ija.

Povezana vest:  Dečiji Eurosong 2011. u Jermeniji

Detaljan program koncerata najlepšeg praznika džez muzike može se pronaći na sajtu jazzinthegarden.rs

Foto: Ivana Čutura