Pod naslovom “Moje pesme, moji snovi”,  Lena Kovačević održala je izuzetan koncert filmske muzike poslednjeg dana maja 2024. godine u prepunoj velikoj sali Zvezdara teatra. Ovaj koncert je nedeljama unapred bio rasprodat, a Lena je sa svojim muzičarima izvela na sceni originalan koncert na kome su uglavnom bile zastupljene pesme iz domaćih i svetskih filmskih hitova.

Povezana vest:  Nišville – najbolji festivalski brend

Lena je koncert započela pesmom “Sama” (Via Talas iz filma “Šećerna vodica”), a zatim su se ređali hitovi “Ljubav i moda”, “Un ano de amor”, “Ederlezi”, “Hir”, “Leto je”, “Da li voliš me”, “Samo da mi je”, “Golden Eye” i mnogi drugi, izvedeni u posebnom aranžmanu uz Lenin prepoznatljiv vokal. Publika je sa Lenom horski pevala numere “Bolji život”, “Flojd”, “Poslednji tango” i “Café”, a Lena je sa bendom izašla na čak tri bisa.

Povezana vest:  Rajan Adams na novom albumu Vizera

Na originalan način su predstavljene pesme “Za Beograd” (iz filma “Ko to tamo peva”) i “Cveta trešnja” (“Sabirni centar”). Ovo veče ispunjeno filmskom muzikom Lena je završila svojim velikim hitom  “Dubine”.

Ovo je prvi put da je Lena Kovačević u Srbiji  izvela svoje omiljene filmske hitove, domaćih i stranih ostvarenja. Deo ovog repertoara Lena godinama izvodi na stranim scenama, kao nedavno u Scharoun Teatru u Nemačkoj.

Povezana vest:  Goran Karan se sprema za koncert u Novom Sadu, ali i radi na novom albumu

Foto: Irina Duplevskaja