Moderna verzija „Niške Banje“, jedne od najomiljenijih tradicionalnih pesama s naših prostora, upravo je dobila i svoj animirani spot, a sve je objavljeno u okviru nove grane Exitove diskografske kuće – EXIT Я:Evolution.

Ovo prvo izdanje, obradu magične tradicionalne pesme, potpisuju globalna zvezda srpsko-holandskog porekla Satori, zatim jedan od vodećih predstavnika World Music scene na Balkanu, bend Naked, kao i Tamara Kezz, prva kantautorka, producentkinja i DJ-ica iz Srbije koja je nastupila na prestižnom Glastonbury festivalu.

 Zvanični, animirani spot savremene verzije pesme „Niška Banja“ inspirisan je upravo fotografijama ovog lekovitog bisera jugoistočne Srbije i njegovom tradicijom, sada predstavljenom na moderan način.

Povezana vest:  Nina Badrić završila letnju seriju koncerata

Satori & Naked feat. Tamara Kezz – Niška Banja (Official Visualiser)

Vođeni istom idejom, izuzetni izvođači Satori, Naked i Tamara Kezz su tradicionalnoj srpskoj pesmi „Niška Banja“ dali novi, savremeni identitet. U novoj verziji pesme spojeni su muzički duh star jedan vek i moderan zvuk, a sve zahvaljujući izvanrednim Satorijevim produkcijskim veštinama, virtuoznosti benda Naked i nestvarnom glasu Tamare Kezz. Ona je svojim predivnim glasom obogatila jedan od najprepoznatljivijih stihova na našim prostorima — „Niška Banja, topla voda, za Nišlije živa zgoda“! Pesma je dostupna na svim platformama.

Povezana vest:  Pinkove zvezdice ispraćaju Deda Mraza!

Ove talentovane umetnike okupio je projekat MOST (The Bridge for Balkan Music), čija je misija upravo da izgradi mostove između balkanskog i globalnog muzičkog tržišta vezanog za World Music žanr, a najviše da pomogne domaćim muzičarima da razviju internacionalne karijere. U tom smislu, novoosnovana grana diskografske kuće EXIT Я:Evolution prepoznata je kao idealna platforma za objavljivanje plodova MOST saradnje. MOST projekat podržava Kreativna Evropa, dok Srbiju u ovom projektu  predstavlja EXIT fondacija.

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi u SAD

EXIT Я:Evolution je grana diskografske kuće posvećena svesnoj muzici (Conscious Music) i u okviru je glavnog lejbla EXIT Soundscape. Oba muzička projekta su deo sveobuhvatnog centra za razvoj globalnih zvezda EXIT Echosystem, čiji je cilj da perspektivnim i talentovanim muzičarima sa naših prostora i šire pruži podršku i šansu da razviju uspešne svetske karijere.

Foto: EXIT Promo