Parni_valjak_(2010)Generalna proba Parnog valjka u Beogradu

 

Hrvatski rok sastav „Parni valjak“ održao je večeras generalnu probu pred dva koncerta u Beogradskoj areni, od kojih je prvi u subotu potpuno rasprodat, dok je za drugi u nedelju pušteno danas u prodaju dodatnih 3.000 ulaznica.

Portparol koncerta Sagor Mešković rekao je večeras da je za 16. oktobra rasprodat maksimalni kapacitete Arene od 17.000 posetilaca, dok se sutradan uveče na drugom koncertu „Parnog valjka“ očekuje možda i preko 15.000 Beograđana.

Povezana vest:  Ulaznice za Exit festival na rate

Prema njegovim rečima, za drugi koncert 17. oktobra ostalo je u prodaji malo ulaznica za stajanje u parteru, a pošto su rasprodate sve karte za donje tribine Arene, naknadno je procenjeno da je potrebno pustiti i ulaznice za gornje tribine, po ceni od 2.200 dinara.

-Obično izvođači dođu u Arenu na dan koncerta, urade tonsku probu a potom i koncert. ‘Parni valjak’ je, međutim, mimo te prakse zakupio Arenu od četvrtka uveče kako bi bilo dovoljno vremena da produkcijski sve bude spremno, a večeras ih očekuje i sat i po generane probe – rekao je Mešković.

Povezana vest:  SHA TWERK-uje na Savi

On je upozorio da će ulazi u dvoranu u subotu i nedelju biti otvoreni od 18.00, jer će planirani tročasovni koncerti obe večeri počinjati u 20.00, i pozvao Beograđane da dođu na vreme.

Jedan od najpopularnijih bendova u bivšoj Jugoslaviji, „Parni valjak“ se vraća posle 21 godina pauze u Beograd, gde su poslednji put svirali 1989. godine u hali „Pionir“.

Povezana vest:  Koncert u čast Elvisa Prislija u septembru u Londonu

Bend gitariste Huseina Hasanefendića-Husa i pevača Akija Rahimovskog prestao je sa radom 2005. godine, ali su se prošle godine ponovo okupili za povratničku turneji po bivšoj Jugoslaviji.

Koncerte u Beogradu organizuje menadžment „Parnog valjka“ u saradnji sa beogradskom produkcijskom kućom „Egzekjutiv pro“ (Executive Pro).