Objavljeno je devet finalista četvrtog izdanja HEMI muzičkih nagrada (HEMI Music Awards), a Srbiju će na ovom programu za talentovane muzičare predstavljati bend Keni Nije Mrtav.

Izvođači dolaze iz devet zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, među kojima su, pored Srbije, Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija i Slovenija. Partner HEMI projekta u Srbiji je EXIT fondacija.

HEMI finalisti i ove godine čine široki muzički opseg, među kojima je topao, potpuno analogan zvuk Island Mint iz Češke, eterični, natprirodni pop estonske Anne Kaneeline, žanrovsko mešanje dens-pank muzike AMKA iz Grčke, duboke, psihodelične i veličanstvene groovy muzike mađarske grupe Freakin’ Disco, agresivni i eksperimentalni zvučni duh Lufthanse iz Severne Makedonije, avanturistički i nepredvidivi džez poljskog Immortal Oniona, melanholični, sanjarski pop stil rumunskog, ženskog dua Musspell, veoma dinamičnog i naelektrisanog indi-panka Keni Nije Mrtav iz Srbije i rasplinutog, umetničkog i razigranog power-popa Slovenke Astrid.

Povezana vest:  Ariana Grande i Kid Cudi u numeri iz filma „Don’t Look Up“

Ovih devet izvođača će u narednom periodu imati mentorstva i obuke koje će razviti njihove veštine i kompetencije na poljima komuniciranja i poslovnih prihoda, a sve u cilju pokretanja internacionalne karijere. Takođe, izvođači će imati pristup tzv. HMA 2024 turneji širom Evrope, tokom koje će sarađivati sa buking menadžerima i umrežavaće se sa kolegama muzičarima iz navedenih devet HEMI zemalja. Vrednost ovog paketa mentorstva, obuke i promocije je po 2.000 evra za svakog HMA finalistu. Takođe, četiri HEMI benda će nastupiti na ovogodišnjem EXIT festivalu!

Povezana vest:  Šeril Kol angažovala Vil.Aj.Ema kao menadžera

Otkrijte sve prelepe i raznovrsne zvuke sa naše HEMIsfere ovde!

Foto: EXIT promo