Ekipa EXIT festivala na nagradomEXIT  poneo titulu  „Najbolji veliki evropski festival“!
 
Večeras se u Groningenu (Holandija) održan European Festival Awards (EFA) ceremonija za dodelu evropskih festivalskih priznanja,a  EXIT festival je poneo titulu u najznajčajnijoj kategoriji, Best Major European Festival.
„Ovo je najvažnija nagrada koju jedan festival može da dobije, i velika je čast što EXIT, od kako je ova nagrada osnovana, publika iz celog sveta izglasava u top 10 najboljih festivala.“ – izjavio je Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala.
Više od 360 festivala iz 34 zemlje bilo je u konkurenciji za najbolji evropski festival u 2013. godini. Više od 620 000 ljudi iz celog sveta je učestvovalo u glasanju. Glasovi festivalskih fanova su sabini sa glasovima  EFA žirija, sastavljenog od najistaknutijih ličnosti iz evropske festivalske industrije i putem ovog mehanizma EXIT je u decembru 2013. godine uvršten u deset finalista, zajedno sa  belgijskim festivalima Tomorrowland, Pukkelpop, Dour Festival i Rock Werchter, Open’Air i Woodstock festivalom iz Poljske, nemačkim Hurricane/Southside i Wacken Open Air festivalima, kao i mađarskim Szigetom.
Ovo je peta godina zaredom da je EXIT uvršten među deset najboljih velikih festivala u Evropi, svaki put još od osnivanja nagrade European Festival Awards 2010. godine.
Dosadašnji dobitnici nagrade Best Major European Festival su:
2009. i 2010. Open’er Festival iz Poljske
2011. Sziget Festival iz Mađarske
2012. Tomorrowland iz Belgije
Pesma „Get lucky“ proglašena je za festivalsku himnu godine, nemački festival Metal Hammer iz Nemačke proglašen je za najbolji festival koji se održava na zatvorenom, a najbolji debitantski festival je B.my.Lake.
Najbolji headlineri godine su Arctic Monkeys, FKP Skorpio su najbolji promoteri, dok su Imagine Dragons nabolji debitanti u prošloj godini.
Povezana vest:  Pesme Ala Grina i Tami Vinet u registru Kongresne biblioteke