GoranKaran-foto

Koncerti za 8. mart Divljan, Karan, Neverne bebe…

 

Osmomartovske koncerte u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima Srbije održaće sutra pevači zabavne muzike Željko Samardžić, Goran Karan i Kemal Monteno, rok muzičar Vlada Divljan, sastav „Neverne bebe“ i „Legende“.

Samardžić će četvrti put u karijeri održati osmomartovski concert u Beogradskoj areni, ovaj put nazvan „U ime ljubavi“, na kome će mu kako je ranije najavio gošće biti pevačice Jelena Rozga i Jasna Gospić.

-Ne postoji lepši naslov za koncert nego što je ‘U ime ljubavi’. Siguran sam da će arena biti jedna velika ljubavna adresa, što mi je glavni cilj – rekao je Samardžić.

Povezana vest:  Tuborg predstavlja Depeche Mode po prvi put u Beogradu

Hrvatski pevač zabavne muzike Goran Karan održaće u Sava centru svoj tradicionalni osmomartovski koncert u Beogradu, ovaj put nazvan po staroj pesmi „Jute san se zajubija“.

-To je jedna od najlepših dalmatinskih izvornih pesama. Pokušaćemo je čak izvesti na jedan način. To je pesma koja može ići i a kapela, tako da će se nešto dogoditi u tom smislu – rekao je Karan.

Nekadašnji član „Idola“ Vlada Divljan sa svojim pratećim sastavom „Nevladina organizacija“ sviraće u Domu omladine treći osmomartovski koncert u Beogradu, koji su najavili i kao proslavu jednog veka praznika Dana žena, koji je na inicijativu socijalističke Druge internacionale prvi put obeležen 1911. godine.

Povezana vest:  Svetski mediji: Provod na Exitu bolji nego na drugim najvećim svetskim festivalima!

-Posle toliko vremena i promene društveno-političkog sistema 8. Mart ima drugačije konotacije. Ipak je praznik koga se vredi sećati, jer je pre svega ustanovljen kao podsetnik na začetke ostvarivanja ženskih prava. Ima dobru i pametnu priču i mislim da ima vise razloga da ga slavimo nego mnoge druge praznike, možda manje bitne – kaze Divljan.

Povezana vest:  2CELLOS objavili proganjajuću obradu singla “Demons” grupe Imagine Dragons

Njegovi gosti u DOB-u biće beogradski „Svi na pod“ i sastav iz Postira na Braču „Ljetno kino“, koje vodi bivši gitarista „Filma“ i „Vještica“ Maks Juričić.

Sarajevski pevač zabavne muzike Kemal Monteno nastupiće za Dan žena u maloj dvorani novosadskog „Spensa“, dok će izvođači starogradske muzike grupa „Legende“ održati koncert u Narodnom pozorištu u Užicu.

Neverne bebe najavile su da će 8. marta svirati u Kulturnom centru u Rumi „u čast svih dama“, a pripremaju i „premijerno izvođenje nekih pesama koje će se naći na novom albumu“.