Tiesto_Hammerstein_8199_Def

UMAGINATION 2011. donosi dvodnevni spektakl uz nastupe Tiësta i Rev. Runa (Run-DMC)

Kao zabavna veza prve regionalne muzičke konferencije „Adria Music Conference“, UMAGINATION će publici pružiti nezaboravne nastupe vodećih svetskih izvođača kao što su Tiësto, koji će po prvi put izvesti samostalni koncert u Hrvatskoj. Organizatori očekuju više od 12 000 posetilaca koji će prisustvovati dvodnevnom događaju u junu, a koji je već proglašen KICK OFF PARTY-em ovog leta.

UMAGINATION na pozornicu umaškog ATP stadiona dovodi dva vrhunska muzičara: u petak, 3. juna, domaćoj publici omiljeni, Tiësto zapaliće glavnu pozornicu svojim koncertnom izvođenjem, celokupnom produkcijom i efektima retko viđenim na ovim prostorima. U subotu, 4. juna, publika će moći da uživa u rimama Rev. Runa iz Run-DMC-a koji će dokazati zašto je bio i ostao jedan od najuticajnijih hip hop izvođača.

Prošlogodišnji premijerni UMAGINATION u Hrvatsku je prvi puta doveo Fatboy Slima, a karte za ATP stadion bile su rasprodane 18 dana pre nastupa. U prvoj hrvatskoj gaži kralja elektronskog beata uživalo je preko 5000 obožavatelja. Podstaknut tim uspehom, ovogodišnji UMAGINATION donosi dvodnevni program, od petka, 3. juna do nedelje, 5. juna, s dva večernja nastupa svetskih muzičkih zvezda te dodatnim zabavnim sadržajima za posetioce. Istovremeno će Umag ugostiti i prvu regionalnu muzičku konferenciju, Adria Music Conference, koja će okupiti muzičke profesionalce iz regije pa će Umag doslovce danonoćno živeti muziku.Svi koji vole i žive muziku, imaće priliku da nauče, vide, čuju i dožive sve važne novosti iz sveta muzike. Umag će zaista biti vodeća destinacija za obožavatelje muzike od 02. do 05. juna 2011. pružajući svim fanovima nezaboravno iskustvo sudelovanja na ovom uzbudljivom događaju.

Povezana vest:  Džej-Zi počeo da radi na 12. solo albumu

Tiësto se odnedavno može pohvaliti titulom najboljeg DJ-a svih vremena, a stekao ju je prikupivši najveći broj glasova čitatelja magazina Mixmag. Holanđanin nastupa širom sveta i sarađuje s brojnim zvezdama, a njegovi remiksevi (Muse, Justin Timberlake, The Killers, Busta Rhymes) postaju globalni te redovno pronalaze put do vrhova top lista. „Who wants to be alone“, singl kojim je najavio svoj poslednji album Kaleidoscope, snimio je u saradnji s Nelly Furtado. Nastup u trajanju od 90 minuta na svečanom otvorenju Olimpijskih igara u Atini 2004. godine, za koje je posebno radio muziku, definitivno se ubraja u njegove najneobičnije gaže.

Povezana vest:  Retrospektakl i jubilej Marka Nastića

Tiësto je upravo završio svetsku turneju kojom je promovisao poslednji album Kaleidoscope. Reč je o najvećoj samostalnoj DJ turneji ikada, s više od 150 nastupa na 6 kontinenata. U njegovim nastupima uživalo je više od milion obožavatelja. O njegovoj popularnosti svedoči i podatak o 450 000 pregleda videa dnevno na YouTubeu, skoro 7 miliona fanova na službenoj Facebook stranici i više od 400 000 posetilaca web stranice tiesto.com mesečno. Tiësto će otvoriti te imati glavnu ulogu ovogodišnjeg UMAGINATIONA s koncertnim izvođenje svoje CLUB LIFE turneje, prvom takve vrste ikad izvedenom u Hrvatskoj. Veliki broj obožavatelja iz Hrvatske i regije garancija su velikog spektakla u petak, 03.juna.

Rev. Run, glavni vokal legendarne hip hop grupe Run-DMC, prvi puta gostuje u Hrvatskoj, a nastup u Umagu biće i jedan od retkih nastupa na evropskom tlu planiranim za 2011.godinu. Run-DMC svoj muzički put započinju prvim singlom „It’s like that“ 1983. godine, a njihov uticaj još i danas je vidljiv u radu aktualnih hip hop zvezda. Njihov hit „Walk this way“ izmenio je percepciju hip hop muzike te ju popularizovao u, danas dalekim, osamdesetim godinama. U nizu brojnih muzičkih priznanja izdvajaju se MTV nagrada za najbolju hip hop grupu svih vremena 2007. godine te ulazak u Rock and Roll Hall of Fame 2009. godine. Rev. Run je nakon prestanka rada grupe nastavio uspešnu solo karijeru te ima vlastiti show na MTV-u – Run’s House.

Povezana vest:  Momci iz 1D dobili upozorenja od šefova

UMAGINATION planira bolje i veće spektakle za sve posetioce i obožavatelje dobre muzike u 2011.godini te će svima ponuditi povoljne paket-aranžmane, koji uključuju smeštaj i karte za obe večeri. Paketi se mogu naći po atraktivnim cenama već od 599,00 kn sa smeštajem u apartmanima Istarturista. Detalji ponude biće objavljeni od srede, 09.marta. Novosti o UMAGINATIONU možete pratiti na službenoj straniciwww.umagination.info te UMAGINATION stranici na Facebooku.