Arrested-Development

Arrested Development prvi put u Srbiji!

Hip-hop legende Arrested Development po prvi put nastupaju u regionu, svoju turneju započinju koncertom u Zagrebu 7. juna, a završavaju 11. juna u Domu omladine Beograda!

Dvostruki dobitnici Grammyja od 1991. godine šire jedinstveni hip hop stil koji će i domaća publika konačno imati priliku da čuje uživo! Nakon Zagreba, turneja ih vodi u Ljubljanu (8.jun), Rijeku (9.jun), Sarajevo (10.jun) te Beograd (11.jun).

Arrested Development je američka alternativna hip hop grupa koju su osnovali Speech i Headliner kao pozitivnu, afrocentričku alternativu gangsta rapu popularnom ranih devedesetih godina. Prvi album „3 years, 5 Months & 2 Days in the Life Of…“ naziv je dobio po vremenu koje je bilo potrebno da im se ponudi snimanje albuma od početka njihovog delovanja – tačno 3 godine, 5 meseci i 2 dana! Ovo izdanje se i danas smatra jednim od remek dela rap muzike,  a pesme „Tennessee“, „People Everyday“ i „Mr.Wendal“ dospele su na listu Top 10 singlova. Godine 1993. osvojili su 2 Grammyja – za najboljeg novog izvođača i za najbolje rap izvođenje dua ili grupe, a magazin Rolling Stone proglasio ih je grupom godine!

Povezana vest:  Regionalna TV Premijera: Jessie J - Domino, subota, 31. decembar, u 12:00

Sa filmskim redateljem Spike Leeom sarađivali su na filmu baziranom na životu Malcolma X-a, i snimili pesmu „Revolution“ koja se pojavila na soundtracku za film. Nakon kratkog razlaza sredinom devedesetih zbog „kreativnih razlika“ i Speecheve solo karijere, grupa se ponovno okupila i sa stvaranjem ne prestaje do danas. Osobine njihovog zvuka ostaju jedinstvene – uz The Roots, radi se svakako o hip hop bendu koji najviše polaže na dobro sviranje. Danas nastupaju u osmoočlanoj postavi, a spiritualni vođa grupe Baba Oje sa svojih 77 godina najstariji je čovjek koji se bavi hip hopom: striktni vegetarijanac, vozi rolere i pleše – jedinstven je po svemu!

Povezana vest:  Guano Apes večeras u Beogradskoj areni

Nedavno su na NBC televizijskom takmičenju „Hit Me Baby One More Time“ izveli svoj hit „Tennessee“, obradili pjesmu „Heaven“ Los Lonely Boysa i odnijeli pobedu! Nagradu od 20 000 dolara donirali su UNICEF-u za pomoć ženama u Kongu. Do sada su izdali 9 studijskih albuma, a junskim koncertima regionalnu publiku počastiće najvećim hitovima iz svoje bogate karijere!

Povezana vest:  Lady Gagu ribe iz Japana zabavljaju dok se oporavlja