Zoran_Celic_Pletikosic_kovacevic_sebici_maksimovic_stojiljkovic

Raport sa priprema reprezentacije u Osijeku

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković odveo je jednu grupu reprezentativaca na pripreme u Osijek pred prva dva svetska kupa. Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), Lidija Mihajlović (Niš), Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac) i Milenko Sebić (Policajac) su sedam dana radili na zatvorenom MK strelištu na  Pampasu!

– Bilo je izvanredno, hvala našim domaćinima, pre svega sekretaru osiječkog saveza, nekadašnjoj reprezentativki Jugoslavije Mireli Skoko Ćelić i treneru Zvonimiru Kovačeviću. Uživali smo i izuzetno gostoprimstvo pansiona Fitea gde smo bili i za vreme Prvenstva Evrope 2009. – kaže Stojiljković.- Imali smo šest mesta za MK oružje u delu strelišta koje se greje kao i vazdušno strelište sa svim neophodnim uslovima…

Samo tri dana posle dolaska održan je i turnir Kup Osijeka. Učestvovali su strelci iz BiH, Hrvatske i Srbije. U dve discipline pobedili su srpski strelci Ivana Maksimović i Stevan Pletikosić.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Pletikosiću izmakla medalja na finalnom turniru Svetskog kupa

– Obično se posle ovakvog rada ne gađa za rezultat, ali smo se ipak priključili. Rezultati su bili tipični za ovu fazu: jedan dan izvanredno, drugi dan – nije za priču. Ovakve pripreme su veoma korisne, jer imate na raspolaganju strelište kad hoćete i dokle hoćete – objasnio je Stojiljković.- Počinjali smo trening oko 10 časova i ostajali do pet po podne. Sve smo mogli natenane da probamo, svaki stav, da ispravimo greške i planiram da pred svetski kup u Americi u Fort Beningu  dovedem ponovo ove strelce kojima bi se priključili i Mirosavljev i Marković i da probamo neke stvari pod konstantnim svetlom i u zatvorenom  prostoru.

Stojiljković je uveren da će, pošto su svi strerlci koji će gađati na prva dva svetska kupa u Sidneju i Šangvonu već „osetili miris baruta“ biti dobrih rezultata:

Povezana vest:  Igor Čotra nosio zastavu na svečanom otvaranju EŠ u Finskoj

– Pred Sidnej, imaćemo i zvanične treninge i to će sigurno pomoći. Strelište je izvanredno i neko može da „iskoči“ sa rezultatom. Važnije je, međutim, što ostajemo, do polaska za Koreju da treninzima u Sidneju i pravu frmu očekujem u Šangvonu.

Strelci su se takmičili između sebe (muška ekipa protiv ženske) na priprema i mlada Ivana Maksimović kaže:

– Gađali smo MK puškom trostav 3 puta 40 metaka, koji je muška disciplina, a vazdušnom puškom 40 dijabola što je ženska disciplina. MK puškom izgubile smo za četiri kruga, Lidija Mihajlović je imala 1.153, ja 1.151 krug, Pletikosić 1.156, Sebić 1.152. Vazdušnom puškom smo ih „odrale“ za jedan krug: Lida je imala 391 krug, ja 399, Pletikosić 395, Sebić 394 kruga!

Na prva dva Svetska kupa, u Sidneju (21.- 29. mart) i Šangvonu u Koreji (7. – 15. april) učestvovaće 12 srpskih takmičara i takmičarki, puška, seniori: Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Dragan Marković i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad).

Povezana vest:  OŠ „Miroslav Mika Antić", Gimnazija „Uroš Predić" i Mašinska škola pobedili na pančevačkom Svetosavskom turniru

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), Lidija Mihajlović (Niš).

Pištolj, seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Dimitrije Grgić (Akadamac).

Seniorke: Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 03).

Na svetskim kupovima ove godine dva najbolja u plasmanu (ne računajući strelce koji su prošle godine na SP u Minhenu osvojili olimpijsku vizu za London, među njima su Zorana Arunović, Andrija Zlatić, Damir Mikec – svi pištolj i Nemanja Mirosavljev – puška ), stiču prva učešća na olimpijskom  turniru.

Preostala dva svetska kupa u 2011. održaće se od 14. do 22. maja u Fort Beningu (SAD) i Minhenu od  16. do 23. juna.