santi_viljareal

LIGA EVROPA

Porto, Viljareal, PSV i Braga u četvrtfinalu LE

Fudbaleri Porta, Viljareala, PSV Ajndhovena i Brage obezbedili su večeras plasman u četvrtfinale Lige Evropa.

Fudbaleri Porta pobedili su na svom stadionu CSKA iz Moskve, u revanš utakmici osmine finala Lige Evropa i ukupnim rezultatom od 3:1 se plasirali u četvrtfinale.

Brazilac Hulk je u prvom minutu doneo vođstvo Portu, a prednost je duplirao Fredi Guarin u 24. minutu. Jedini gol za ruski tim postigao je reprezentativac Srbije Zoran Tošić u 29. minutu. Bivši igrač Partizana zamenjen je u 72. minutu.

Povezana vest:  Šampion slavio u Bremenu

Fudbaleri PSV Ajndhovena plasirali su se u četvrtfinale pobedom nad Rendžersom u Glazgovu od 1:0. Jedini gol na Ajbroksu postigao je Džermejn Lens u 14. minutu.

U prvoj utakmici ekipe su odigrale bez pogodaka.

Viljareal je na svom terenu pobedio Bajer iz Leverkuzena sa 2:1 i ukupnim rezultatom od 5:3 se plasirao među osam najboljih. Santi Kazorla u 33. i Đuzepe Rosi u 61. minutu doneli su španskom timu dva gola prednosti, dok je jedini pogodak za Bajer postigao Eren Derdijok u 82. minutu.

Povezana vest:  Slavoljub Srnić otišao iz Crvene zvezde u Las Palmas

Fudbaleri Liverpula i Brage odigrali su bez golova na Enfildu, a taj rezultat odgovarao je portugalskom timu koji je u prvoj utakmici pobedio na svom terenu sa 1:0.

Ranije danas plasman u četvrtfinale obezbedili su Dinamo iz Kijeva, Spartak iz Moskve, Tvente i Benfika.

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige Evropa obaviće se sutra od 13 sati u Nionu.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, FSS poslao spisak u FIFA