Miško Plavi sam sa harmonikom u Amerikani
misko_plavi„Vorld mjuzik“ (World Music) harmonikaš Miško Plavi održaće koncert nazvan „Music Around the World“ 21. februara u sali „Amerikana“ Doma omladine, šest godina od poslednjeg samostalnog nastupa u Beogradu.
-Nakon velikog uspeha prošle godine na dve japanske turneje Plavi je odluccio da program koji izvodi pred svetskom publikom predstavi Beograđanima. Sastavljen je od Miškove autorske muzike kroz koju provlacci elemente kompozicija drugih autora najrazličitijih žanrova od istoka do zapada – saopštio je Dom omladine.
U „Amerikani“ ne nastupa „Miško Plavi trio“, već će muzičar svirati sam, a iz DOB-a navode da je u njegovim samostalnim živim nastupima „posebno interesantan momenat korišćenje lup semplera i drugih pedala, tako da harmonika povremeno zvuči kao čitav orkestar“.
Nekadašnji član „Pilota“, Miško Plavi je od 2000. godine odsvirao više od 150 koncerata širom Japana, nastupajući sam sa harmonikom sa autorskim programom „Music Around the World“, kao i sa svojim „Miško Plavi triom“ u kome su basista Miladin Stojković i bubnjar Feđa Franklin.
Za japansko trzište 2007. godine objavio je CD „Super best of Miško Plavi“, a 2009. godine „Live in Japan“. U Srbiji je preko PGP RTS-a 2008. godine objavio je album „Istok ljubi zapad“, koji obuhvata njegov rad u periodu od 2000. do 2007. godine.
Povezana vest:  Lampshade Media postala član upravnog odbora asocijacije nezavisnih evropskih izdavača