Nina_RTS

Nina se predstavlja Evropi u Amsterdamu

 

Predstavnica Srbije na „Pesmi Evrovizije“ Nina Radojičić sa takmičarskom pesmom „Čaroban“ nastupiće 9. aprila na tradicionalnom koncertu „Evrovizija IN“ u jednom noćnom klubu u Amsterdamu, saopštila je Radio-televizija Srbije (RTS).

-Koncert je svojevrsna generalna proba učesnika uoči prvih takmičenja na (Pesmi Evrovizije). Očekuje se učešće oko 20 do 25 nacionalnih predstavnika, što znači više od polovine onih koji će se samo mesec dana kasnije takmičiti u Diseldorfu – saopštio je RTS.

Povezana vest:  Direktor Nišvila predsedava žirijem u Krakovu

Kako se navodi, u Amsterdamu se treću godinu u nizu održava concert „Evrovizija IN“, koji organizuju evrovizijski fanovi iz Holandije, sajt esctoday.com u saradnji sa EBU i lokalnim sponzorima.

Do sada je učešće potvrdilo 15 evrovizijskih takmičara, a iz RTS-a najavljuju da će se u Amsterdamu Radojičićeva „sa pesmom ‘Čaroban’ predstaviti evropskoj publici prvi put u javnom nastupu“.

Povezana vest:  Novi album Dženifer Hadson u martu

-Učešće u Amsterdamu je jedan od najvažnijih trenutaka u evrovizijskoj turneji, jer pored koncerta otvorenog i komercijalnog karaktera, podrazumeva medijske aktivnosti u prisustvu novinara iz cele Evrope i brojnih fanova koji u velikoj meri određuju ‘ukus’ glasača na predstojećem takmičenju – ističe RTS.