House_of_Pain

House of Pain i Go Back to the Zoo na EXITU

Na mejn stejdžu se opasno zakuvalo jer su nastup na Exit-u potvrdili i hip-hop Amerikanci irskih korena, The House of Pain. Članovi benda, Everlast i Danny Boy, odlučili su da se ponovo okupe da bi sa fanovima proslavili svoju dvadesetu godišnjicu i dolaze da dignu na noge i Novi Sad! Na Fusion bini očekuje nas šarmantni holandski indi rok bend Go Back To The Zoo, vlasnici hita „Beam Me Up“ koji ih je lansirao na svetsku indi scenu, spremni da svojim gitarama i tršavim kosicama osvoje i Exit publiku.

Skoro je neverovatno da je najveći hit američkih hip-hopera ponosnih na svoje irsko poreklo, Jump Around izašao još davne 1991. Istoimeni album House of Pain, izdat te godine, u potpunosti je promenio  istoriju hip-hopa i dostigao multiplatinasti tiraž, a „himna“ Jump Around dostigla treće mesto u SAD i osmo u Velikoj Britaniji. Pet godina kasnije članovi benda se rastaju posvećujući se samostalnim karijerama. Everlast započinje muzičku solo karijeru koja uključuje  trostruki platinasti album, dominaciju na top listama i osvojenog Gremija, dok  se Danny Boy posvetio vođenju uspešne kompanije koja se bavi umetnošću. U novoj dekadi članovi House of Pain su spremni  da obraduju turnejom obožavaoce širom sveta i rečima Everlasta: „Prošlo je dvadeset godina i jako smo uzbuđeni zbog  zajedničke turneje. Svaki koncert će biti kao rođendan…biće ludo!“

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi u SAD

House of Pain dolaze da osvoje nove generacije neposlušnih tinejdžera, da im pokažu koliko sirov i prljav njihov hip-hop može da bude i da dokažu da njihovu muziku mogu da prepoznaju svi. Svako će, bez obzira godine, rasu, religiju ili muzički ukus – početi da skače!

Go_Back_To_The_Zoo_-1_2010_Karen_Rosetszky

Go Back to the Zoo je holandski indi rok bend koji su inicijalno formirali braća Teun i Kas i njihov drug iz detinjstva Bram. Budućeg basistu benda upoznaju u redu za koncert The Strokes i istorija počinje! 2008. objavljuju prvi EP, a 2009. potpisuju ugovor sa Univerzalom i objavljuju singl „Beam Me Up“ koji im donosi instant uspeh. Iste godine objavljuju i drugi singl „Electric“, dok 2010. godine izdaju svoj studijski album prvenac, „Benny Blisto“. Sa svojim svežim nastupom, klasičnim indi pop rok zvukom i albumom prvencem, Go Back To the Zoo je definitivno bend na koji treba obratiti pažnju na ovogodišnjem Exit festivalu!

Povezana vest:  Bisera Veletanlić & Vasil Hadžimanov bend u Kapetan Mišinom zdanju 4. septembra

Exit festival održaće se od 7. do 10. jula 2011. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i tokom četiri dana predstaviće više od 600 izvođača na dvadeset bina. Ove godine Exit će dočekati i svog dvomilionitog posetioca!