kud_idijoti

Pevač KUD Idijota se bori protiv raka

Pevač „KUD Idijota“ Branko Črnac-Tusta oboleo je od raka koji je zahvatio grlo i pluća, ali su prognoze za njegovo izlečenje dobre, saopštio je gitarista kultnog pank sastav iz Pule Sale Veruda.

-Tusta je trenutno na bolovanju za koje pretpostavljamo da će se protegnuti na iduću godinu, a nadamo se da će to biti i manje… Svi smo po pitanju (izlečenja) optimisti – naveo je Veruda.

Povezana vest:  Rundek u Skandinaviji

Prema njegovim rečima, Tusta je „već u bolnici i započeo je sa primanjem prvih doza hemoterapije, a u nastavku lečenja moguća je I primena zračenja, o čemu će odlučiti konzilijum lekara koji prati njegovo zdravstveno stanje“.

Sastav iz Pule čuven po pesmama „Kad sunce opet zađe“, „Hoćemo cenzuru“ ili „Bandiera Roša“, za sada je poslednji nastup sa Tustom održao imao 26. februara u Zelenom gaju u Sloveniji.

Povezana vest:  Zdravko Čolić snimio novi spot sa Bajagom, Pecom Popovićem i Duškom Kovačevićem

Bez njega su, Veruda, koji je preuzeo većinu vokalnih deonica, basista Bucolin i bubnjar Dejo održali 19. marta ranije ugovoren nastup u Kopru, za koji trio „KUD Idijota“ ističe da se „na neki način, pretvorio u koncert podrške Tusti“.

-Dogovor među nama je da se sa ovakvim radom nastavi i dalje u očekivanju Tustinog što skorijeg povratka u band. Dok je Tusta na bolovanju ‘KUD Idijoti’ će nastupati kao trio. Svi koji žele sa nama sarađivati dobrodošli su, a razumećemo i suprotne stavove – naveo je Veruda.

Povezana vest:  EXIT pravi globalnu turneju u Njujorku, Londonu, Moskvi i drugim svetskim metropolama