nina_3

EUROSONG 2011

Nina:U Holandiji ću odmeriti snage sa ostalim učesnicima!

 

Srpska predstavnica na predstojećem takmičenju za „Pesmu Evrovizije“ Nina Radojčić putuje sutra u Amsterdam, gde će, zajedno sa još dvadesetak takmičara, nastupiti 9. aprila na koncertu „Evrovizija IN“, koji organizuju fanovi Evrosonga iz Holandije.

Biće to prvo predstavljanje Radojčićeve evropskoj publici sa pesmom „Čaroban“, a uoči takmičenja koje će biti održano od 10. do 14. maja u Diseldorfu.

Povezana vest:  Za koncert Cetinskog pušten u prodaju i nivo 400

Mlada pevačica je uzbuđena i kaže da će to biti prilika da odmeri snage sa ostalim učesnicima Evrosonga.

-Zbog priprema nisam imala vremena da čujem pesme ostalih takmičara, ali nastup u Amsterdamu biće prilika da odmerimo snage – izjavila je Radojčićeva i izrazila nadu da će njeno prvo predstavljanje evropskoj publici biti uspešno.

Koncert, koji treću godinu za redom organizuju „evrovizijski“ fanovi iz Holandije, zamišljen je kao svojevrsna generalna proba učesnika uoči prvih takmičenja na „Pesmi Evrovizije“.

Povezana vest:  Inje pre Fejtlesa

-Pevaću uživo, na engleskom. Biće to mali nagoveštaj onoga što me čeka u maju – istakla je Radojčićeva, uoči puta u Holandiju.

Koncert „Evrovizija IN“ biće organizovan u novom noćnom klubu u centru grada, a očekuje se učešće između 20 i 25 nacionalnih predstavnika na ovogodišnjem Evrosongu.

Za sada je dolazak potvrdilo 15 predstavnika: Nadine Biler iz Austrije, Magdalena Tul (Poljska), Musik (Letonija), Vlatko Ilievski (Makedonija), Poli Genova (Bugarska), Maja Keuc (Slovenija), Jiksek Sadakat (Turska), Anastasija Vinikova (Belorusija), Paradis Oskar (Finska), Ana Rosineli (Švajcarska), Aurelija Gace (Albanija), Emi (Jermenija) i Senit, koja predstavlja San Marino.

Povezana vest:  FERIJALNI SAVEZ - GUČA 2011, Jednodnevni izlet na sabor trubača u subotu

Učešće na koncertu u Amsterdamu je jedan od najvažnijih trenutaka na turneji nacionalnih predstavnika, jer, pored koncerta koji je otvorenog i komercijalnog karaktera, podrazumeva celodnevne aktivnosti u prisustvu predstavnika medija iz cele Evrope i velikog broja fanova.