Britanski soul pevač Pol Jang 17. februara u Centru „Sava“ 

PAUL YOUNGBritanski soul pevač Pol Jang (Paul Young) prvi put u svojoj karijeri održaće koncert pred beogradskom publikom 17. februara u Centru „Sava“.
Jang, rođen 1956. u Lutonu, smatra se jednom od najvećih britanskih zvezda osamdesetih godina prošlog veka, a bio je i jedan od omiljenih pevača princeze Dajane.
Karijeru je započeo u lokalnom bendu ‚“Kat Kool and Kool Kats“, krajem sedamdesetih godine postao je pevač grupe „Streetband“, a zatim je osnovao sastav „Q-Tips“ sa kojim nije imao previše uspeha.
U julu 1983. objavio je debitantski solo album „No Parlez“ koji je zauzeo prvo mesto na britanskoj listi albuma.
Hit singl koji mu je doneo slavu bila je obrada pesme legende soula Marvina Geja „Wherever I Lay My Heat“, a izdvojile su se i numere „Come Back and Stay“ i „Love of the Common People“. Velika svetska zvezda, Jang postaje posle albuma „The Secret of Association“, sa kojeg su se izdvojili hitovi „Everytime You Go Away“, „I’m Gonna Tear Your Playhouse Down“. 
Za skoro 30 godina karijere, Jang je objavio osam albuma. Iza njega su hitovi „Love Will Tear Us Apart“, „Broken Man“, „Everthing Must Change“, „Now I Know What Made Otis Blue“, „Don’t Dream Is Over“.
Publika ga pamti i po duetu „Senza Una Donna“ iz 1991. sa italijanskim pevačem Cukerom, a iste godine snimio je pesmu „What Becomes of the Brokenhearted“, koja je korišćena u filmu „Vreli dani u Alabami“. Pre Jangovog nastupa u Centru „Sava“, svoj autorski resital u trajanju od 40 minuta održaže beogradski klavijaturista Aleksandar Saša Lokner, a cena ulaznica je 2.000, 2.500, 3.000 i 3.500 dinara.

Povezana vest:  Novi album Beyonce postavio rekord na Aj Tjunsu