ORTHODOX_CELTS_02

Rok festival na planini Goč

 

Prvi rok festival „Kingstaun“ (Kingstown) biće održan 1. maja na planini Goč kod Kraljeva, uz učešće domaćih sastava „S.A.R.S.“, „Ortodoks Kelts“ (Orthodox Celts), „Ritam nereda“, „Vorteks“, „Dečija radost“ i hrvatskog „Elementala“.

-Zašto (festival)? Zato što treba da se izlečimo od trauma zemljotresa, što hoćemo da pomognemo obnovu Kraljevačkog pozorišta i zgrade Gimnazije Kraljevo, što fale dobre svirke i deca treba da rastu na čistom vazduhu i uz rokenrol, a ne uz nakaze turbo folka – saopštili su organizatori.

Povezana vest:  Lady GaGa: Okrenula sam se drogama i alkoholu, ali sada sam 'čista' i srećna

Na zvaničnoj strani www.kingstown.rs navodi se da festival organizuje grupa volontera „koja okuplja umetnike, entuzijaste i ljude dobre volje“, a priključili su im se Turistička organizacija Kraljeva, Dečije odmaralište „Goč“, Kraljevačko pozorište i marketinška agencija „Kingstaun“.

Kako se navodi, „Kingstaun“ je na maloj stazi pored Ski-doma na Goču zamišljen kao „celodnevni muzički i pozorišni kamp“, i sadrži „svirku uživo, program za decu, prirodu i društvu uz dobar zvuk I lepe ljude“. Cena ulaznice za festival je 500 dinara, a deca u pratnji roditelja do 14 godina imaju besplatan ulaz.

Povezana vest:  Rundek kod spomenika Šabanu najavljuje Nišvil

-Naša tradicija je odlazak na Goč, disko klub u Dečijem odmaralištu, druženje za 1. maj, dobra muzika, fudbal na travi I miris roštilja. Sve su nam uzeli, ostalo je još malo zdravog razuma i inata. ‘Kinstaun’ je pokušaj da sačuvamo zdrav razum, iz inata – kažu organizatori.