Conect

Prvi solo nastup grupe Connect u Srbiji, specijalni gosti beogradski hip hoperi V.I.P.

Grupa Connect će svoj prvi solo nastup u Srbiji imati 8. maja u Domu omladine, sala Amerikana u 21:00! Specijalni gosti biće beogradski hip hoperi V.I.P. Prvi solo nastup

Karte su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 500 dinara.

Connect je hrvatski hip-hop sastav i grupa koja je u poslednje vreme privukla veliku pažnju u regionu. Postoje još od 2000. godine kada su je pokrenuli Shalla, danas vodeći rap producent mlađe generacije i Dragi, mladić zanimljivog i lako pamtljivog vokala.

Povezana vest:  Tango džez kvartet 15. avgusta u Gvarneriusu

Bend se 2002. proširuje za dva člana, i to Burazsela i Jura Blažea. Javnosti su se predstavili 2002. godine u demo rubrici HTV-ove emisije Briljanteen gde su cele godine držali prvo mesto s pesmom „Brige ugasim pjesmom“. Kroz 2003. i 2004. započinju saradnju s Mirom Vidovićem iz Morris studija, te snimaju album prvenac pod etiketom Menart.

Godina 2005. za grupu Connect bila faza afirmacije. Nakon rasprodatog trećeg tiraža mega popularnog prvenca Prvo pa muško, sledilo je reizdanje istoimenog albuma simbolično nazvanog Ovo nije drugi album s bonus dodatkom s 15 novih pesama, te 5 službenih spotova grupe Connect.

Povezana vest:  Novi Album "Pepers"-a u 2015.

Sastav Connect nakon uspešno odrađene kampanje za Novu TV snimio je neslužbenu himnu hrvatske fudbalske reprezentacije za Euro 2008 u Austriji i Švajcarskoj. Pesma pod nazivom „Samo je jedno“ izašla je u tiražu od 400.000 primeraka u saradnji s Konzumom, nakon koje Connect ponosno može reći da su autori pesme koja je obeležila 2008. godinu i doslovno eksplodirala u hrvatskom etru.

U međuvremenu je sastav Connect oformio live bend sastavljen od vrhunskih muzičara tako da je njihov novi album pružio drugačiji zvuk i ozbiljniji pristup muzici.

Povezana vest:  Koncert Kralja Čačka u Abaziji

Drugi službeni album sastava Connect simboličkog naziva U drugom stanju objavljen je pod etiketom Morris/Menart u decembru 2008. godine.

U pauzama od snimanja, Connect aktivno odrađuje koncertne turneje, gostuju u popularnim tv serijama i emisijama, snimaju reklamne kampanje i jinglove, npr, Heineken, Police, Axe, Jutarnji list, Večernji list, Konzum, itd. Uz sve navedeno aktivno se odazivaju humanitarnim događanjima, polažu ispite na fakultetu te pišu o svojim anegdotama na njihovom službenom blogu www.connect.bloger.hr (oko 400 000 posetilaca).