005 Bajaga

Bajaga i Instruktori na karnevalu u Budvi

Bajaga i Instruktori prirediće 30. aprila dvočasovni koncert ispod zidina Starog grada kao glavne zvezde tradicionalnog karnevala u Budvi.

Turistička organizacija Budve najavila je da će 30. aprila od 20 časova Velika karnevalska povorka krenuti duž budvanskog šetališta od restorana Zeleni gaj do Starog grada, gde će ih na bini dočekati lokalni bend Bittersweet, a potom od 22.30 sledi „koncert jednog od najpoznatijeg pop-rok sastava ex-Yu scene Bajage i Instruktora“.

IX Veliki Međunarodni turistički Budvanski karneval i X Proljećne noći pod maskama biće odrćani u Budvi od 29. aprila do 1. maja, pod nazivom „Svi na fešte za naše furešte“.

Povezana vest:  Za dva dana počinje Kopaonik Music Week sa Cecom i Sašom Matićem!

Karneval tradicionalno počinje Abrumom, pozivom na feštu u Starom Gradu, 29. aprila u 19. časova, a ove godine će pored maskiranih Feštađuna u Abrumu učestvovati karnevalske grupe iz Rusije, Slovenije i Srbije. Nakon Abruma sledi predstavljanje karnevalskih grupa uz muzičko zabavni program. Ovogodišnji Karneval ugostiće 35 karnevalskih grupa iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Albanije, Rusije, Turske, Češke, Ukrajine i Crne Gore.

Povezana vest:  Koncert Show of Peace u aprilu u Pekingu

Deveti Veliki međunarodni budvanski turistički karneval završava se malom karnevalskom povorkom prvog maja. Organizatori karnevala su TO Budva, Opština Budva i NVO „Feštađuni“.

Bend Momčila Bajagića 23. aprila odrćao je odlično posećeni koncert u Puli u Domu sportova „Mate Parlov“, o čemu je izvestio portal www.ipress.hr:

„Bajaga i Instruktori su u subotu navečer u Domu sportova, nakon pet godina, ponovo rasplesali i raznježili Puljane željne dobrih koncertnih događanja. Dobra atmosfera, stare i nove pop-rock uspješnice na koje je plesala, doduše različitim stilovima, stara publika ali i ‘novi klinci’ koji u vrijeme nastajanja najvećih Bajaginih hitova nisu bili ni rođeni podigli su i Bajagu.

Povezana vest:  Spotom "I Don't Care" 2CELLOS najavljuju izlazak novog albuma -"Dedicated"

Zažmuri, Tamara, Verujem ne verujem, S druge strane jastuka, Na vrhovima prstiju, Ti se ljubiš na tako dobar način, 220 u voltima, Dvadeseti vek, Život je nekad siv nekad Žut, 300 na sat, samo su dio repertoara koji je Bajaga odsvirao i otpjevao. Publika je nakon dva bisa tražila još neke stare stvari, no, Bajaga je nojavio novi dolazak u Pulu“.