hari mata hari - foto 2

25.GODINA NA SCENI – GRUPA HARI MATA HARI

Povodom 25. godina postojanja, popularna grupa „Hari Mata Hari“ održaće koncert 28. maja u Velikoj dvorani Sava centra sa početkom od 20 časova..Ulaznice za koncert se već nalaze u prodaji na blagajni Sava centra i Bilet centru, po cenama od 1500, 1900 i 2200.

Grupa HARI Mata HARI koja je prodala više od pet  miliona nosača zvuka, osnovana je u jesen 1986. godine.  U istoriju jugoslovenske pop scene upisali su se 1990. godine albumom “Strah me da te volim”, kada su premašili sve rekorde i dostigli cifru od 700 hiljada prodatih ploča. Na albumu se nalaze veliki hitovi “Prsten i zlatni lanac”, “Otkud ti k’o sudbina, “Ostavi suze za kraj” i mnoge druge koje su i  danas rado slušane a osvojila je I sve velike nagrade na festivalima I anketama u kategoriji pop muzike.Hari Varešanović, osnivač grupe, zajedno je sa grupom “Hari Mata Hari”  na  „Pesmi Evrovizije“. kao predstavnik Bosne i Hercegovine 2006. godine je sa pesmom “Lejla” osvojio 3. mesto.

Povezana vest:  Vitni Hjuston se udavila u kadi, kokain doprineo smrti

Grupa je često menjala sastav. Danas je čine: Hari Varešanović (vokal, vođa grupe),Izudin Izo Kolečić (bubnjevi, udaraljke), Karlo Martinović (solo gitara, prateći vokal) i Nihad Voloder (bas gitara, prateći vokal).

Uvek je poseban osećaj nastupiti pred Beograđanima. Ovaj koncert poklanjam njima, jer su oni uvek bili moja najvernija publika. To je stara, velika ljubav, koja traje gotovo 25 godina, a te ljubavi se nikad ne zaboravljaju – kaže pevač i vođa grupe, Hari Varešanović.

Povezana vest:  Novi atraktivni Urban Sessions koncerti na Kalemegdanu: Nouvelle Vague 22. juna i Chet Faker 26. juna