Linkin-Park-A-Thousand-Suns-PromoWorld Stage: Linkin Park – petak, 28. oktobar u 21:00

Ovonedeljni MTV-jev World Stage nam u petak, 28. oktobra od 21:00, donosi snimak sjajnog nastupa sastava Linkin Park, održanog u junu ove godine na moskovskom Crvenom trgu.

Ovaj kultni kalifornijski bend oformljen je 1996 godine., a na svetsku muzičku scenu probili su se već debi albumom “Hybrid Theory” objavljenim 2000. godine. Kombinujući rock i hip hop motive, grupa je uspešno stvarala tada veoma popularni nu metal, gurajući ga praktički u mainstream. Tokom godina godina koje su usledile, ovaj sastav izgradio je svoj prepoznatljiv zvuk, najviše zahvaljujući uspešnim saradnjama s legendarnim producentom Rickom Rubinom i velikim Jay Z-jem, sa kojim su napravili remix album “Collision Course”.

Povezana vest:  Izložba posvećena Marku Laneganu kao uvertira u otvaranje šeste Kontakt konferencije

Danas se Linkin Park s pravom svrstavaju među najveće bendove protekle decenije s oko 50 miliona prodatih albuma. Najnovije vesti iz njihovog tabora govore da su započeli rad na novim pesmama, koje će se krasiti nastavak odličnog konceptualnog albuma “A Thousand Suns” objavljenog pre godinu dana.

Linkin Park su nominovani u dve kategorije na predstojećoj dodeli MTV EMA u Belfastu i to za najbolji rock band, kao i najbolji World Stage nastup. Stoga je ovo sjajna prilika da se uverite koliko su te nominacije zaslužene!

Povezana vest:  Elton John urednik lista povodom 1. decembra