nina_rts_pol

EUROSONG 2011

Nina jedva čeka da se popne ne scenu u Diseldorfu

 

nina_rts_uspPredstavnici Srbije Danici Nini Radojičić večeras je priređen svečani ispraćaj u sedištu Radio-televizije Srbije u Beogradu, pred odlazak u Diseldorf gde će sa pesmom „Čaroban“ 10. maja učestvovati u prvom polufinalu „Pesme Evrovizije“.

-Nemam tremu! Kako bih je imala pored ovako dobre ekipe i medijske podrške? Jedva čekam da se popnem na scenu i za dva-tri minuta ćemo pokazati šta umemo. Pesma je sama po sebi ‘čarobna’ i nas četiri ćemo biti čarobne – rekla je Radojičićeva.

Pred brojnim novinarima u Takovskoj 10, Nina Radojičić i njene prateće pevačice Sanja Bogisavljević, Saška Janković i Tijana Bogićević izvele su pesmu autorke Kristine Kovač „Magičan“ najpre na srpskom, a potom na engleskom jeziku pod nazivom „Magical“.

Povezana vest:  Euforični završetak Topstars turneje u Spaladium areni

Predstavnici srpske evrovizijske delegacije iskoristili su ispraćaj Radojičićeve i njenih pratilja da još jednom pozovu građane Srbije i njenu dijasporu da 10. maja u prvom polufinalu „Evrovizije“ glasaju za Ninu, koja nastupa šesta.

Šef srpske delegacije Dragan Ilić rekao je da je cilj „plasman u finale“, koje je na programu 14. maja, uprkos tome što Radojičićeva u polufinalu nastupa u „nezgodnoj grupi zemalja koji tradicionalno ne glasaju za Srbiju ili joj daju mali broj poena“.

Povezana vest:  Džo Satrijani dolazi u Beograd sa novim albumom

-Ipak, ovaj put imamo malo drugačiju pesmu, koja ima sve pretpostavke zapadnoevropskog hita i ne oslanja se na tradiciju, kao što smo unazad imali. Tu se uzdamo i u glasanje stručnog žirija koji će, nadamo se, umeti da prepozna kvalitet pesme – naglasio je Ilić.

Prema njegovim rečima, odlukom da Radojičićeva na „Pesmi Evrovizije“ predstavlja Srbiju „od jedne anonimmne studentkinje farmacije dobili smo zvezdu domaće pop muzike, a to je negde i cilj našeg takmičenja – da iznedri neko novo ime na našoj sceni“.

Povezana vest:  Jessie J: Vidimo se u Beogradu! (VIDEO)

Predstavnica RTS-a Duška Vučinić-Lučić rekla je da će Radojičićeva po dolasku u Diseldorf prvu probu imati 1. maja, kada će se zapravo videti kako se kotira srpska pesma, jer tek na osnovu tog utiska svoje liste favorita prave članovi OGAE – udruženja ljubitelja „Evrovizije“.

-Ovogodišnji nastup smo smislili kao povratak u šezdesete što je vrlo trendi. Prvo polufinale je jako teško, ali postoji žiri i ljudi koji prepoznaju lepo i shvataju koliko je Nina darovita devojka – rekla je Vučinić-Lučić.