skunk-anansie-1-high

INmusic festival predstavlja: SKUNK ANANSIE se vraćaju u Zagreb

Nakon sjajnog prošlogodišnjeg koncerta, Skunk Anansie održaće još jedan nastup u Zagrebu u organizaciji INmusica, ovog puta u intimnoj atmosferi na otvorenoj terasi kluba Aquarius, 5. jula. Fantastična britanska četvorka prošle godine izdala je svoj povratnički album „Wonderlustre“, koji u sklopu svetske turneje dolaze predstaviti i zagrebačkoj publici. Prepoznatljivog stila koji je mešavina funka, punka i heavy rocka, Skunk Anansie su jedan od najuzbudljivijih britanskih bendova koji svoju dugogodišnju popularnost održava vrhunskim albumima i uvek eksplozivnim nastupima.

Povezana vest:  Parni Valjak premijerno predstavio novu pesmu „Za malo nježnosti" i najavio spektakl povodom proslave 40 godina karijere

Bend se okupio još davne 1994., kada izdaje i svoje prve, jako dobro prihvaćene, singlove „Selling Jesus“ i „I Can Dream“, ali prvi pravi uspeh ostvaruju tek sa kontroverznim hitom „Little Baby Swastikkka“. On im osigurava nastup na nacionalnoj britanskoj radio stanici Radio One i imidž jednog od najpopularnijih bendova, što potvrđuje i nagrada časopisa Kerrang koji ih proglašava najboljim britanskim bendom 1995. Prvi album „Paranoid and Sunburnt“ prodat je u zlatnom tiražu od 100.000 primeraka, a nakon promotivne turneje, bend se vraća u studio i snima sledeći album „Stoosh“, koji izlazi 1996. i donosi jedan sasvim novi zvuk.

Povezana vest:  Goran Karan u Milenijumu

U aprilu 1999. Skunkovci nastupaju kao headlineri na Glastonburyju i Roskildeu, a iste godine izdaju i svoj treći album „Post Orgasmic Chill“. Kako sama Skin ističe, taj album predstavlja svo njihovo dotadašnje muzičko iskustvo i najraznolikiji je i najcelovitiji album u njihovoj karijeri. Samo dve godine posle, Skunk Ananasie se razilaze.
Nakon punih osam godina pauze, 2009. se ponovo okupljaju i održavaju nekoliko rasprodatih nastupa te izdaju album najvećih hitova „Smashes and Trashes“. Ponovo okupljanje toliko im se svidelo da su odlučili da nastave saradnju i snime svoj četvrti album „Wonderlustre“ koji izlazi krajem 2010. i donosi im očekivani uspeh.

Povezana vest:  MTV SNIMIO SPOT ZA POBEDNIKA JELEN DEMOFESTA

Skunk Anansie nastupiće u organizaciji INmusica u klubu Aquarius 5. jula. Cena ulaznice je 190 kuna, a početak prodaje ulaznica biće uskoro objavljen.

Diskografija:

Paranoid and Sunburnt (1995.)

Stoosh (1995.)

Post Orgasmic Chill (1999.)

Wonderlustre (2010.)