Ringispil album cover

Ringišpil na Exit etiketi

Exit Label i Tuborg predstavljaju novo izdanje etikete, album “Nikad više mlad, lep i glup” novosadskog benda Ringišpil, dostupan za besplatno preuzimanje na sajtu exitmusic.tv.

Ringišpil je osnovan 2003. godine u Novom Sadu i od svog osnivanja jedan je od koncertno najaktivnih bendova u regiji. Ringišpil je poznat po melodičnim ska-punk pesmama uz reggae uticaj, uz nekad šaljive, a ponekad oštre političke tekstove.

Povezana vest:  MAROON 5 NASTUPA NA "2014 MTV VIDEO MUSIC AWARDS" DODELI

Ringišpil snima svoj prvi album „Neverovatna Skatastrofa“ u samostalnom izdanju. 2006. izlazi im prvi službeni album „Cuga, Putni Troskovi..“ u izdanju DirtOld-a u Hrvatskoj i Lithium Records u Makedoniji.

Tokom 2008. snimaju svoj drugi album „Luzeri Iz Kraja“ koji je izdao novosadski Studentski Kulturni Centar, a pesma „Cuga Ili Sise Dve“ provela je nekoliko nedelja na prvom mestu liste domaćih singlova radija B92. Pored brojnih koncerata u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, Mađarskoj, nekoliko puta nastupali su na EXIT festivalu, DirtyOldFestu, EXTREME festu u Ukrajini, SKAVILLE festu, Organiziranom Kaosu, kao i na antifašističkom festivalu u Novom Sadu 2004. Do sada su na koncertima i festivalima nastupali uz Hladno Pivo, Atheist Rap, Superhiks, TBF, Los Fastidios, The Adicts…

Povezana vest:  Najbolji teniser sveta Novak Đoković uručuje jednu od MTV EMA nagrada

Na ovom, najnovijem albumu nalazi se trinaest numera. Za pesmu „Epidemija“ je urađen spot u režiji novosadskog reditelja Miloša Pušića. Pesma „Biće bolje“ se vrtela po radio stanicama kao radio singl.
Ringišpil je prošle godine otvorio Exit festival nastupom na glavnoj festivalskoj bini, a ove godine su takođe najavljeni za nastup na Exit-u.

Povezana vest:  Novi datumi turneje U2

Oni su:

Jovan Živanović – vokal,gitara
Vuk Čuvardić – bas
Dejan Garić – bubanj
Sava Botić – orgulje
Milan Kerezović –saxofon