hari mata hari - foto 2

Koncert grupe Hari Mata Hari pomeren za 31. maj.

Koncert grupe HARI Mata HARI, koji je prvobitno najavljen za 28. maj, pomera se za tri dana zbog tehničkih razloga. Novi datum održavanja koncerta je 31. maj, u Velikoj dvorani Centa „Sava“ u 20 časova. Ulaznice za koncert koje su kupljene za 28. maj, važiće i za koncert 31. maja. Svako kome ne odgovara nov datum koncerta, može da refundira kupljene ulaznice na prodajnim mestima gde su i kupljene.

Povezana vest:  Ukrajinska DJ dama Nastia po prvi put nastupa u Barutani, krajem juna

Ulaznice se prodaju na blagajni Sava centra i Bilet centru, po cenama od 1500, 1900 i 2300.

Grupa Hari Mata Hari ovim koncertom obeležava 25. godina postojanja. Od jeseni 1986. godine, pa do danas, grupa je prodala više od pet miliona prodatih nosača zvuka. U istoriju jugoslovenske pop scene upisali su se 1990. godine albumom “Strah me da te volim”, kada su premašili sve rekorde i dostigli cifru od 700 hiljada prodatih ploča. Na albumu se nalaze veliki hitovi “Prsten i zlatni lanac”, “Otkud ti k’o sudbina, “Ostavi suze za kraj” i mnoge druge koje su i danas rado slušane. Osvojili su I sve velike nagrade na festivalima i anketama u kategoriji pop muzike.

Povezana vest:  Ana Stanić nastupa u pratnji Umetničkog ansambla Stanislav Binički

Hari Varešanović, osnivač grupe, zajedno je sa grupom “Hari Mata Hari”  na  „Pesmi Evrovizije“ kao predstavnik Bosne i Hercegovine 2006. godine je sa pesmom “Lejla” osvojio 3. mesto.

Grupa je često menjala sastav. Danas je čine: Hari Varešanović (vokal, vođa grupe),Izudin Izo Kolečić (bubnjevi, udaraljke), Karlo Martinović (solo gitara, prateći vokal) I Nihad Voloder (bas gitara, prateći vokal).

Povezana vest:  Treći Green Air na Novosadskom sajmu 30. i 31. avgusta, samo za 18+

Koncert organizuje produkcijska kuća Haarlem S u saradnji sa Sava centrom.