nina_press_photo_Alain_Douit_EBU_

EUROSONG 2011

Sutra prvo polufinale 56. Evrosonga

Prvo polufinalno veče 56. takmičenja za „Pesmu Evrovizije“, u kome učestvuje i predstavnica Srbije Danica Radojičih Nina, biće održano sutra u „Fortuna (Esprit) areni“ u Diseldorfu.

Nina će, zajedno sa pratećim vokalima Tijanom Bogićević, Saškom Janković i Sanjom Bogosavljević pod rednim brojem šest, izvesti kompoziciju Kristine Kovač „Čaroban“, a koreografiju potpisuje Miloš Paunović.

Takmičenje će otvoriti predstavnica Poljske Magdalena Tul, a slede Norveška, Albanija, Jermenija, Turska, Srbija, Rusija, Švajcarska, Gruzija, Finska, Malta, San Marino, Hrvatska, Island, Mađarska, Portugal, Litvanija, Azerbejdžan i Grčka.

Povezana vest:  Planirano ubistvo Justina Biebera

Deset finalista izabraće stručni žiri i publika iz zemalja učesnica prvog polufinala, ali i dveju zemalja takozvane „velike petorke“, osnivača Evrosonga – Španije i Velike Britanije.

Gledaoci će u direktnom prenosu takmičenja glasati slanjem SMS poruka, a njihov glas ima istu vrednost kao glas žirija (50:50).

Kladionice predviđaju plasman Srbije u finale, što očekuje i srpska delegacija koja boravi u Diseldorfu.

Povezana vest:  Na Egzitu devetoro privedeno zbog zloupotrebe narkotika

Srbija je kao samostalna država prvi put nastupila na „Pesmi Evrovizije“ 2007. godine u Finskoj i pobedila sa pesmom „Molitva“ koju je izvela Marije Šerifović, ostvarivši rekord po broju poena koje je dobila (298).

Sledeće godine Beograd je bio domaćin Evrosonga, a srpska predstavnica Jelena Tomašević je zauzela šesto mesto.

Marko Kon i Milan Nikolić 2009. godine se nisu plasirali u finale, dok je na prošlogodišnjem takmičenju Milan Stanković zauzeo 13. mesto.

Povezana vest:  Marko Louis ima novi album - Euridika!

Drugo polufinale, kada će se predstaviti još 19 takmičara, biće održano 12. maja, dok je finale zakazano za 14. maj, a u konkurenciji za pobednika 56. Evrosonga biće 25 kompozicija.

Domaćini šoua u diseldorfskoj areni biće Anke Engelke, Džudit Rakers i Štefan Rab, a Radio-televizija Srbije prenosiće sve tri večeri na Prvom programu sa početkom u 21 čas.