bir_fest_bina_2010

Zabrana prodaje alkohola posle 22 sata ne utiče na Bir fest

 

Odluka o zabrani prodaje alkoholnih pića posle 22 sata neće uticati na održavanje beogradskog „Bir festa“, tako da će pivopije i ove godine moći da uživaju u velikom izboru tog pića, izjavili su danas organizatori.

Dejan Grastić iz Beogradske kulturne mreže rekao je agenciji Beta da „Bir fest“ kao najmasovniji festival u Evropi, neće trpeti zbog odluke Skupštine grada o zabrani prodaje alkohola posle 22 sata.

Povezana vest:  Prvi posle Đokovića: Instagram verifikovao profil Kajmakoskog!

-‘Bir fest’ nije supermarket, već manifestacija koja promoviše dobru muziku i druženje mladih iz svih krajeva sveta“, rekao je Grastić i objasnio da će se pivo na „Bir festu“ prodavati kao i na drugim koncertima koji se održavaju u srpskoj prestonici.

-Jedina razlika je u tome što mi na ‘Bir festu’ imamo veći izbor piva – dodao je Grastić, ističući da prodaja alkoholnih pića maloletnim licima na tom festivalu nije dozvoljena od osnivanja, 2003. godine.

Povezana vest:  Dixon i Felver pozivaju na prvi Stereotip u Beogradu

Deveti „Bir fest“ biće održan od 17. do 21. avgusta na Ušća u Beogradu.

Odluka Skupštine grada o zabrani prodaje alkoholnih pića u tgovinama od 22.00 do 6.00, kao i da kafići u stambenim zgradama mogu da rade samo do ponoći i puštaju muziku do 23.00, odnosno petkom i subotom do 1.00, stupila je na snagu 11. maja.

Povezana vest:  Psy održao Rodmanu lekciju iz geografije

Preko društvene mreže „Fejsbuk“ za večeras u minut do 22 sata, u Studentskom parku u Beogradu, zakazan je drugi protest zbog odluke o zabrani prodaje alkohola posle 22 sata.