nezni dalibor - normalan zivot

Nežni Dalibor na Exit etiketi

„Normalan život“, drugo studijsko izdanje grupe Nežni Dalibor, objavljen je danas na sajtu Exitmusic.tv, i svim posetiocima ovog sajta biće dostupan za besplatno preuzimanje. „Normalan život“, koji sadrži 11 pesama, drugo je po redu izdanje Nežnog Dalibora na Exit etiketi, nakon što je u maju 2010. godine prvi album benda reizdat u digitalnom formatu za Exit Label.

Trio koji čine Ivica Marković (gitarista i pevač), Ljubomir Vučković (basista i pevač) i Branimir Bogdanović (bubnjar), diskografski  je debitovao na kompilaciji Jutro će promeniti sve? (PGP RTS, 2007.) sa singlom Značajan događaj. Prvog septembra 2008. godine objavljen je prvi album grupe Nežni Dalibor – “Sredstva i veštine”, objavljen za etiketu “Odličan hrčak”, a u maju 2010. je reizdat i za Exit Label.
Nakon izlaska debi albuma bend intenzivira koncertnu aktivnost i neprestano nastupa širom zemlje i regiona (Hrvatska, Slovenija, BiH, Makedonija), uključujući i festivale EXIT 09, Jelen Pivo Live 09, Trenchtown 2010, BELEF 2010.

Povezana vest:  Guano Apes pojačavaju do sada najjaču Gitarijadu

Tokom 2010, godine, ponovo u studiju Digimedia i sa producentom Borisom Mladenovićem, Nežni Dalibor snima svoj drugi album. Izdanje pod imenom “Normalan život” koje sadrži 11 pesama, objaljeno je za etiketu “Odličan hrčak” 24. marta 2011. Na albumu  kao gost na organi i sintisajzeru na većini pesama učestvuje  Marija Jovanović, violinistkinja benda Ika, koja kao redovni gost učestvuje u koncertnim aktivnostima Nežnog Dalibora od početka 2010.

Povezana vest:  PRVOG DANA SEA DANCE FESTIVALA PROTUTNJALO PREKO 30 000 LJUDI!

EXIT label je srpska online etiketa, nastala u februaru 2009. godine kao odgovor na novi način distribucije muzike, sa željom da kvalitetnim domaćim izvođačima pruži što bolju promociju, kako kroz besplatan download, tako i nastupima uživo. Na ovaj način Exit, uz podršku Tuborga, kao brenda koji posebnu pažnju obraća na novu muzičku scenu, želi da omogući svim talentovanim muzičarima da kroz sistematsku podršku, postojeću infrastukturu i promotivne kampanje za Exit festival stavi i u službu promocije bendova. Do sad je na Exit etiketi izdato 22 izvođača iz Srbije i regiona, sa više od 200 000 preuzimanja celih albuma i skoro pola miliona preuzimanja pojedinačnih pesama, koji se mogu skinuti sa sajta Exitmusic.tv. Exit online etiketa nastaviće da predstavlja najbolja imena domaće i regionalne scene, čiji će albumi biti dostupni za besplatan download, i aktivno će promovisati muzičare sa ovih prostora.

Povezana vest:  NOVA PESMA OLIVERA DRAGOJEVIĆA KADA UMIRE LJUBAV