nikola_stevanovic_stefano_kasteluci_kzn

RIVALI U KAZINU KOLOSEUM NAJAVILI MEČ U ŠUMICAMA

Suzdržani Stevanović i Kasteluči

 

Kazinu Koloseum održana je konferencija za štampu povodom predstojećeg bokserskog spektakla koji će se u petak uveče održati u SC Šumice. Nikola Stevanović će u ringu braniti interkontinentalnu IBF titulu u polusrednjoj kategoriji a protivnik će mu biti Italijan Stefan Kasteliči.

– Za meč sam se pripremao i potpuno spreman ulazim u ring. Mesec i po sam trenirao u Americi, na Floridi kao gost američkog promotora Don Kinga, gde sam sparingovao sa bivšim svetskim prvakom, Rikardom Majorgom iz Nikaragve, a posle sam, još mesec dana, radio u Rimu, pre nego što sam došao u Beograd  – izjavio je Kasteluči.

Italijan kaže da je imao prilike da vidi snimke nekoliko Nikolinih mečeva i da ceni rivala.

Povezana vest:  Valujev mora na operaciju ramena

– Došao sam sa željom da pobedim i vratim se kući sa šampionskim pojasom. Učiniću sve da tako i bude.

Nikola je slušao izlaganje rivala, a na pitanje novinara kakva su njegova očekivanja, kratko odgovorio:

– Pobednička!

Već se govori da će hala u Šumicama biti dupke puna a putem RTS meč će biti direktno prenošen a Nikola je upitan da li ga to opterećuje. Džoni Stevanović je rekao:

– Naprotiv, to će mi biti dodatni motiv da pobedim, jer je to mnogo lepše to uraditi uz verne navijače.

Kada je reč o ishodu meča, šampion je bio apsolutno jasan:

Povezana vest:  Odložen meč Bernsa i Velaskeza

– Moj cilj je da osvojim titulu prvaka sveta, i nastojaću da me na tom putu ne spreči niko, pa ni Kasteluči!

Nikolin menadžer Ljubiša Ignjatović naglasio je značaj meča, jer će pobednik, izvesno, dobiti priliku da se u drugoj polovini godine boru za svetsku titulu, a da je čuveni američki promotor Don King izrazio spremnost da organizuje pomenutu borbu.

Službena lica meča su: supervizor IBF, biće predsednik Komisije za šampione Lindzi Taker (SAD), sudija u ringu biće Manfred Kučler (Nemačka), a bodovni arbitri Frančesko De Ruvo (Italija), Zdravko Milojević (BiH) i Gžegorž Molenda (Poljska). Supervizor SPBF je dr Miroslav Popović.

Povezana vest:  Ubijen 16-godišnji brazilski bokser

Cena ulaznica je 300 dinara za tribine i 800 za parter. Organizaciju meča pomogli su Gradski sekretarijat za sport i Ministarstvo za omladinu i sport vlade Srbije.

PROGRAM BORBI

Meč u četiri runde u polusrednjoj kategoriji (do 70 kg): Stefan Stevanović (Srbija; 10-0, 2 KO) – Marijan Marković (Hrvatska; 3-10). Poluteška (do 80 kg) u šest rundi: Milan Kostić (Srbija; 6-1, 3 KO) – Josip Jalušić (Hrvatska, 10 – 22). Srednja (73 kg) u četiri runde: Milorad Žižić (Crna Gora; profi debi) – Renato Gogošević (Hrvatska; 0-6).

Meč za interkontinentalnog IBF prvaka u polusrednjoj kategoriji (do 69,853 kg) u 12 rundi: Nikola Stevanović (Srbija; 20-1-1, 7 KO) – Stefano Kasteluči (Italija; 18-0, 9 KO).

PHOTO: ataimages.rs