Gervinho_lil

Lil pred osvajanjem šampionske titule

Fudbaleri Lila pobedili su večeras na domaćem terenu ekipu Sošoa sa 1:0 (0:0) u zaostaloj utakmici 36. kola francuskosg prvenstva i time došli na korak od titule državnog prvaka.

Strelac jedinog pogotka na meču bio je reprezentativac Obale Slonovače Žervinjo u 53. minutu.

Klub sa severoistoka Francuske, koji je poslednji put bio državni šampion 1954. godine, nalazi se na korak od osvajanja duple krune pošto mu je 14. maja pripao trofej u Liga kupu. Za overu prvog mesta u francuskoj eliti izabranicima trenera Rudija Garsije nedostaje samo bod u naredna dva kola.

Povezana vest:  LETNJA FUTSAL SUPERLIGA, Avalska-Ripanj je novi šampion

Lil trenutno ima šest bodova više od aktuelnog šampiona Olimpika iz Marseja. Na strani branioca titule sa Azurne obale je gol-razlika, koja je primarna za određivanje plasmana u slučaju da timovi završe sezonu sa istim brojem bodova.

U drugoj večerašnjoj utakmici Bordo je kod kuće bio bolji od PSŽ-a sa 1:0 (0:0) i na taj način onemogućio „svece“ iz glavnog grada da izbiju na treće mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Jedini gol postigao je internacionalac iz Malija, Čeik Tidijane Dijabate, u šestom minutu iz penala.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Zvezda i Partizan bez podrške navijača u 24. kolu