Plan-B

Reper Plan Bi dobitnik tri nagrade Ajvor Novelo

Reper Plan Bi dobio je danas tri nagrade „Ajvor Novelo“ koje dodeljuje Britanska akademija tekstopisaca, kompozitora i autora, preneo je Nju mjuzikal ekspres – NME.

Na svečanosti održanoj u Londonu, Plan Bi, čije je pravo ime Ben Dru, nagrađen je u kategorijama najbolji album („The Defamation of Strickland Banks“), tekstopisac godine i najčešće emitovana pesma („She Said“).

Povezana vest:  Zaz u avgustu u Novom Sadu

Za najbolju savremenu pesmu proglašena je numera „Paš Out“ repera po imenu Tajni Tempa, dok je pesma „Becoming A Jackal“ grupe „Vilidžers“ nagrađena u kategoriji pesma s najboljom muzikom i najboljim stihovima.

Grupa „Mjuz“ proglašena je za sastav s najboljim internacionalnim uspehom, dok je reper Dizi Raskal dobio nagradu Inspiracija. Nagrađeni su i bivši pevač grupe „Kvin“ Pol Rodžers, muzičar Stiv Vinvud, kompozitori Stiven Sondhajm, Majkl Najmen i Džon Pauel.

Povezana vest:  Aleksandra Radović, Zorica Kondža i Nikola Mijailović specijalni gosti na koncertu Tonija Cetinskog, puštene u prodaju dodatne karte zbog velikog interesovanja

Nagrade „Ajvor Novelo“ ustanovljene su 1955. i nose ime velškog kompozitora, pevača i glumca koji je u prvoj polovini 20. veka bio jedan od najpopularnijih izvođača Velike Britanije.