nick_cave_Murder Ballads

NICK CAVE AND THE BAD SEEDS U PRODAJI NOVA SERIJA REIZDANJA

Prvih šest albuma Nika Kejva i Bad Seeds su digitalno remasterizovani i reizdati sa bonus dvd diskovima, a sada su u prodaji četiri nova naslova. ‘Let Love In’, ‘Murder Ballads’, ‘No More Shall We Part’ i ‘The Boatman’s Call’ su dobili isti tretman, pa tako u luksuznom izdanju donose remasterizovan album, novi surrond mix, kratki film britanskih umetnika Iana Forsytha i Jane Pollard, b-strane singlova, video spotove i ekskluzivne beleške uz svako izdanje.

Na albumu ‘Let Love In’ ljubav je glavna tema. Aranžmani su suptilni, a izvođenje je pažljivo osmišljeno. Veština Kejva i Seeds da sviraju mračnu muziku filmske atmosfere, blista kroz jedan od vrhunaca albuma u pesmi ‘Red Right Hand ‘. U njoj opisuje demonsku figuru koja se pojavljuje na obodu grada. Ovaj album karakteriše jak rock zvuk, posebno u pesmi „Thirsty Dog“, a sa njega se izdvaja veliki hit „Do You Love Me?“.

Povezana vest:  Miley Cyrus šokirala fanove mršavim telom

Posle albuma o ljubavi stigao je ‘Murder Ballads’ sa pesmama o smrti i nasilju. U ovoj fazi je usmerio interesovanja ka jazz, blues i country zvuku. Album je, osim odličnih ocena kritike, postigao veliki komercijalni uspjeh, najviše zahvaljujući duetu Nika Kejva i Kajli Minoug u hitu ‘Where The Wild Roses Grow’. Treba spomenuti i duet sa PJ Harvey u temi ‘Henry Lee’.

Povezana vest:  Verzija 2 objavila novi singl "Dharma"

‘No More Shall We Part’ je stigao četiri godine posle „Murder Ballads“ i doneo je promišljene pesme koje su potvrile Kejvovu lirsku i kompozitorsku superiornost. Melanholija, intimna atmosfera i gorkoslatke sofisticirane melodije su zamenile prkos i žešći zvuk sa ranijih albuma. Uz naslovnu pesmu ‘And No More Shall We Part’, izdvajaju se ‘Fifteen Feet Of Pure White Snow’, ‘Love Letter’ i ‘As I Sat Sadly By Her Side’.

Poslednji u ovoj seriji reizdanja je album ‘The Boatman’s Call’ sa introspektivnim temama o ljubavi i religiji. Većina pesama je snimljena uz pratnju dva ili tri instrumenta, najčešće basa i klavira, a ovo je po mnogima Kejvovo autorsko remek delo. Krenuvši od antologijske ‘Into My Arms’, preko ‘Lime Tree Arbour’ i  ‘People Ain’t No Good’, pa do ‘(Are You) The One I’ve Been Waiting For?’, ‘Far From Me’ i završne ‘Green Eyes’, album je i danas u vrhu njegove diskografije.

Povezana vest:  Reper Snup Dog postaje Snup Lajn

Ranije objavljeni remasteri: From Her to Eternity, The Firstborn Is Dead, Kicking Against the Pricks, Your Funeral…My Trial, Tender Prey, The Good Son i Henry’s Dream.