kosa_cd

Muzika iz Kose na CD-u za prijatelje i novinare

Muzika iz „Kose“, koju je snimio alternativni sastav „Vrum“ (Vrooom) sa glumačkom ekipom predstave, beogradski Atelje 212 objavio je na CD-u, koji se neće naći u distribuciji i prodaji.

Na promociji CD-a u utorak uveče, upravnik Ateljea 212 Kokan Mladenović rekao je da je disk „Kosa“ objavljen isključivo u promotivne svrhe, i namenjen kao poklon prijateljima pozorišta i

Povezana vest:  Taylor Swift želi Grammyja

medijskim partnerima.

-Ugovorom sa nosiocem prava smo ograničeni tako da nemamo prava da dalje prodajemo i distribuiramo ovaj materijal – rekao je Mladenović.

Antiratni hipi mjuzikl „Kosa“ (Hair) autora tekstova Džejmsa (James Rado) i Džeroma (Gerome) Ragnija, za koji je muziku napisao Galt Mek Dermot (Mac Dermot), premijerno je izveden u Njujorku 1967. godine, a režiser Miloš Forman je po njemu snimio istoimeni film 1979. godine.

Povezana vest:  R.E.M. ponovo izdaje albulm Fables of the Reconstruction

Od premijere u februaru prošle godine novu postavku mjuzikla „Kosa“ u režiji Mladenovića, koji je i prepevao songove, do sada je u 70 izvođenja videlo više od 25.000 posetilaca u Ateljeu 212 i na nekoliko gostovanja pozorišta u drugim mestima.+

Za „Kosu“ Ateljea 212 nove aranžmane je napisao vođa „Vruma“ Marko Grubić, koji je i producirao disk sa 25 pesama, koje pevaju glumci Ivan Jevtović, Branislav Trifunović, Gordan Kičić, Ištvan Kereši, Rifat Rifatović, Dušica Novaković, Tanja Petrović i drugi.

Povezana vest:  Deo Bouvijeve umetničke kolekcije prodat za 30 miliona dolara

-Disk ne bih uradio ovako da smo ostali u hipicima, ali imali smo ogromnu uslugu što je radnja premeštena u današnjicu…Došli smo do rezultata za koji mislim da je u muzičkom smislu savremen i svež. Ovaj disk je korak napred u savremenom aranžiranju poznatih pesama iz ‘Kose’ – rekao je Grubić.