OLA HORHE 1

Ola Horhe na Exit etiketi

Novo izdanje Exit etikete je sastav Ola Horhe. Njihov istoimeni album prvenac od danas je dostupan za besplatan download na sajtu exitmusic.tv.

Ola Horhe je elektro-akustični duo nastao u Beogradu 2007. godine. Čine ga pijanista Andy Pavlov, koji koristi originalne analogne sintisajzere sa kraja 70-ih i početka 80-ih godina i multiinstrumentralista Attack El Robot na bubnjevima.

Povezana vest:  Odloženi Koncerti u čast Vlade Divljana: Novi datumi 28. februar i 1. mart

Andy Pavlov je školovani muzičar koji se još za vreme studija zainteresovao za savremenu, popularnu i eksperimentalnu muziku kao i za višemedijsku umetnost. Attack El Robot je multiinstrumentalista koji je sarađivao sa više beogradskih bendova: Viktor Klimpl Trio, The Shits, Uzmi Jedi i Zemlja br. 9, sa kojima je nastupao sirom ex Jugoslavije.

Povezana vest:  Tom Jork zaradio 20 miliona dolara od svog solo albuma

Njih dvojica zajedno predstavljaju pravu pravcatu “retrofuturističnu” poslasticu za istinske muzičke sladokusce.
U prethodne tri godine privukli su veliku pažnju publike i muzičke kritike, pa ih je Aleksandar Pavlić iz Popboksa okarakterisao kao „moderno, a analogno, energično i prefinjeno u isto vreme. Ukratko, jedinstvena pojava na domaćoj muzičkoj sceni.“. Sajt mikrofonije je njihov zvuk definisao kao poprilično kompleksan i najblaže rečeno raznolik. Neki bi to nazvali elektrorockom, neko bi rekao da je to psihodelični rock, a meni je to jedna kombinacija svega dobrog iz svih tih muzičkih pravaca koja daje jedan sasvim specifičan i drugačiji zvuk kakav na ovim prostorima i nemamo baš prilike čuti.“