Vrooom 3

Vrooom u nedelju na festivalu Mikser

Vrooom će u nedelju, 29. maja, od 21h nastupiti na festivalu Mikser (silosi Žitomlina, donji Dorćol, Beograd) i tom prilikom će odsvirati nekoliko pesama kultnog sastava Šarlo akrobata, s obzirom da festival u okviru muzičkog programa obeležava 20 godina od raspada SFRJ i 30 godina od „vrhunca jugoslovenskog Novog talasa“ za koji je uzeta 1981. godina.

Nakon toga, Vrooom će 4. juna nastupiti u Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu (Kapetan Mišina 6a). U prvom delu koncerta Jelena Bogavac i Marko Grubić iz Vroooma će izvesti performans „Autodiktat“.

Povezana vest:  GLASANJE ZA NAJBOLJEG MTV REGIONALNOG IZVOĐAČA DO SUBOTE, 11. NOVEMBRA U PONOĆ

„Autodiktat“ je poetsko-muzicko delo pesnikinje (pozorišne rediteljke, dramaturškinje i spisateljice) Jelene Bogavac i kompozitora Marka Grubića. Jelena Bogavac će govoriti poeziju iz ciklusa “Smrt srca ptica” uz instrumentalnu izvedbu Marka Grubuća, koji interpretira svoje, za ovu priliku komponovane i aranžirane kompozicije.

U „Autodiktatu“ muzika nije samo kulisa/pratnja recitovanja, već su poezija i muzika dva toka objedinjena istim vremenom i stilom u delu koje je u potpunosti režirano i estetski zaokruženo bez improvizacije kao metoda. Pojedine pesme prati video rad kao treća linija ili kohezivni element u okviru istog principa.

Povezana vest:  EXIT 2011, Oko 40.000 posetilaca sinoć na Egzitu

Nakon performansa, koji će trajati oko 30 min,nastupiće Vrooom koji će održati 45-ominutni koncert.

Vrooom će 25. juna nastupiti u Kragujevcu u bašti Studentskog kulturnog centra, a takođe i na predstojećem festivalu Exit, 10. jula na Exit Live Stageu.

Bend će uskoro objaviti novi album za Exit online etiketu.

Takođe, u utorak (24. maja) je u pozorištu Atelje 212 održana promocija CD-a sa muzikom iz hit predstave „Kosa“ u kojoj dobro poznate kompozicije Galta Macdermota Vrooom uživo izvodi zajedno sa glumcima, a u aranžmanima Marka Grubića.

Povezana vest:  Antinacistička pesma na vrhu top-liste u Nemačkoj

Grupa Vrooom radi u sastavu: Vanja Vukotić (glas), Marko Grubić (bas, sampler), Aljoša Varga (fretless bas), Nenad Knežević (harmonika, truba) i Branislav Potić (bubnjevi).