van_gogh_koncert_arena (3)

Van Gog sarađuje sa Vrelom

 

Rok sastav „Van Gog“ frontmena Zvonimira Đukića-Đuleta saopštio je da je, uporedo sa pripremom svog novog albuma, krajem maja priveo kraju studijski rad sa etno grupom „Vrelo“.

-Kroz spoj različitih muzičkih senzibiliteta i energija dve grupe, probudile su se neke pesme sa ranijih albuma ‘Van Goga’ u potpuno novom zvučnom obliku. Inspirativno druženje i muzičko putovanje sa grupom ‘Vrelo’ se nastavlja – saopštio je „Van Gog“, ne navodeći u kom obliku i kada će biti objavljen rezultat te saradnje.

Povezana vest:  BIG BEND RTS i GREGORI HATČINSON (SAD) sutra u Velikoj sali Doma omladine Beograda

Vrelo iz Rume, koje spaja žensko etno pevanje i alternativni rok zvuk basa i bubnja, pročulo se plasmanom u finale Bi-Bi-Sijevog (BBC) takmičenja talenata „The Next Big Thing“ 2007. godine, objavilo je CD prvenac „Preko reke“ (2008) i sarađivalo sa Emirom Kusturicom u njegovoj pank operi „Time of the Gypsies“.

„Van Gog“ je početkom maja saopštio da radi na novom albumu radnog naziva „Robuster“, nasledniku CD-a „Lavirint“ (2009), a istovremeno zagrebačka kuća „Kroacija rekords“ (Croatia Records) je u Hrvatskoj objavila CD kompilaciju „Total – 25 Years“, povodom četvrt veka rada beogradskog sastava.

Povezana vest:  NEW ORDER PREDSTAVLJA NOVU PESMU