Zvonko_Bogdan_2

Zvonko Bogdan, Šaban Šaulić i Dženan Lončarević na Tamburica festu u Deronja

Zvonko Bogdan, Šaban Šaulić i Dženan Lončarević biće specijalni gosti ovogodišnjeg, četvrtog po redu Tamburica festa u mestu Deronje kod Odžaka, od 1. do 3. jula, najavili su danas organizatori na konferenciji za novinare.

Na festivalu će učestvovati najuspešniji tamburaški orkestri iz regiona, ali i orkestri iz SAD, Slovačke, Austrije i Grčke.

Povezana vest:  12. BELGRADE BEER FEST 2014, Šta nas očekuje na ovogodišnjem Beer Festu?!

Festival će otvoriti Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine, nakon čega će nastupiti grupa Moreska Nova iz Italije, a zatim i Šaban Šaulić sa svojim orkestrom.

Drugi dan, u takmičarskom delu festivala, snage će odmeravati orkestri iz Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije, SAD i Slovačke, a nakon toga pred publikom Tamburica festa će nastupiti Dženan Lončarević sa svojim orkestrom.

Povezana vest:  Bijonse "pokupila" najvise MTV nominacja

Trećeg dana, u takmičarskom delu nastupiće šest orkestara iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Rumunije, a zatim sledi ceremonija dodele nagrada i nastup najboljeg orkestra.

Završne večeri festivala nastupiće Zvonko Bogdan sa svojim tamburašima.

Na Festivalu će učestvovati 40 orkestara sa oko 340 muzičara, a očekuje se prisustvo oko 70.000 posetilaca, kazali su organizatori.

U žiriju ovogodišnjeg Tamburica festa su Zoran Mulić i Stipan Jaramazović iz Srbije, Mihael Ferih iz Hrvatske, Emir Prekić iz Crne Gore i Spomenko Guzijan iz Bosne i Hercegovine.

Povezana vest:  Virtuelni provod na Exitu!

Organizatore fesrtivala danas je primio i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, koji je obećao da će pokrajinska vlada nastaviti da pomaže održavanje ovog festivala, naročito zbog afirmacije sela i njihovog turističkog potencijala.