hari_mata_hari_maj_2011

Hari Mata Hari u punom SC počeo slavljeničku turneju

 

Dvoipočasovnim koncertom u punoj velikoj dvorani Sava Centra, sarajevska grupa Hari Mata Hari počela je sinoć slavljeničku turneju povodom 25 godina uspešne muzičke karijere.

U sali, u kojoj su imali prvi profesionalni nastup i pred publikom prema kojoj gaje veliko poštovanje, jer je „uvek umela da ceni dobru muziku i kvalitetne pevače“, grupa Hari Mata Hari je započela seriju koncerata, u okviru koje će nastupiti i u Zagrebu i Sarajevu.

Na prve taktove pesme „Starac i more“ i izlazak na scenu Harija Varešanovića salom se prolomio gromoglasan aplauz, a kada je zapevao „Strah me da te volim“ publika je već bila na nogama. Okupljeni su horski pevali „Ne lomi me“, „Kao domine“, „Ruzmarin“, „Baš ti lepo stoje suze“, „Otkud ti ko sudbina“, „Ti rođena si za mene“, „Moja Azra“, a uz „Lejlu“ devojke su pojurile ka bini sa fotoaparatima i mobilnim telefonima.

Povezana vest:  Koncerti grupe Vrooom u Beogradu i Novom Sadu, novi album na jesen

Najveće iznenađenje večeri bio je izlazak na scenu Harisa Džinovića, kada je nekolicina, koja je i dalje sedela, ustala sa svojim mesta, a Džinović i Varešanović otpevali su „Ja ne pijem“ i „Dajte vina“.

Varešanović je iz publike izveo Dženana Lončarevića sa kojim je izveo „omiljenu pesmu Beograđana“ – „Kad dođe oktobar“, i Merimu Njegomir, koju smatra najboljim vokalom na Balkanu, a ona mu se pridružila u izvođenju kompozicije „Ne mogu ti reći šta je tuga“.

Povezana vest:  Počinje trodnevni muzički festival na splavu Hot Mes

Vođa popularne grupe prisetio se daleke 1986. godine kada su došli u Beograd bez ijedne pesme i tada su voleli da pevaju, kako je rekao, „April u Beogradu“ i „Sarajevo, ljubavi moja“.

-Prošlo je 25 godina pisanja pesama, druženja, putovanja. Hvala vam na tome i hvala vam što ste večeras ovde – kazao je Varešanović i našalio se kako mu sa godinama sve više maramica treba dok peva.

Čak je priredio i malu „igru“ na sceni – 25.godišnji Ljubiša, koji se za pet dana ženi, na sceni je tražio dijamant, kako bi poklonio budućoj supruzi Ivani, sa kojom je zatim i zaplesao uz baladu „Šta je bilo, bilo je“.

Povezana vest:  Zvuk 60-tih na sniženju

Publika, ponesena emocijama, pevala je i uz „17 godina“, „Pada crni sneg“, „Ja imam te ko da nemam te“, „Navodno“, „Emina“.

-Kako je divno, čovek nikad ne bi otišao – uzviknuo je Varešanović i za kraj koncerta otpevao „Prsten i zlatni lanac“.

Nakon dva sata hitova i lepih balada, sledila su dva bisa sa numerama „Ja te volim najviše na svetu“, „Javi se“, „Idi, idi“, „Ostavi suze za kraj“, a izveli su i pesmu „Tvoje je samo to što daješ“, u šta su se, kako je Varešanović rekao, uvereli sinoć.

PHOTO: ataimages.rs

hari_bina_maj_2011