evabraun1

Objavljen povratnički album Eve Braun

 

Bečejska grupa „Eva Braun“ objavila je danas povratnički album „Playback“, koji se može preuzeti u mp3 formatu besplatno sa strane exitmusic.tv, a na dva CD-a objavljuje ga „Odlični hrčak“.

-Deset godina od poslednjeg albuma ‘Everest’, ‘Eva Braun’ se vraća na scenu dvostrukim albumom ‘Playback’, sa 19 pesama i skoro 80 minuta muzike – saopštio je danas festival „Egzit“, pod čijom etiketom „Exit Label“ (Exit lejbel) je album objavljen.

Povezana vest:  U organizmu Ejmi Vajnhaus nije bilo ilegalnih supstanci

„Playback-u“ su prethodili singlovi letos „U izgnanstvu“, zimus „Okreni moj broj“ i u maju „Istra“.

Nakon početnih albuma „Prisluškivanja“ (1992) i „Pop Music“ (1995) sa gitaristima Milanom Glavaškim i Pjerom Dolinkom, basista i pevač Goran Vasović je bez njih, u ulozi gitariste i sa novom postavom snimio još „Heart Core“ (1998) i „Everest“ (2001), pre zamrzavanja rada „Eve Braun“ 2003. godine.

Povezana vest:  Sergej Ćetković pomaže bolesnoj devojcici

Ključna autorska trojka Vasović, Glavaški i Dolinka okupila se ponovo 2007. godine. Povratnički „Playback“ donosi čak 20 pesama jer, kako je Vasović ranije rekao agenciji Beta, bend dugo nije radio i od prethodnog albuma se „skupilo mnogo pesma“.

-Prva ideja je bila da album ima 10-12 numera, međutim shvatili smo da se vremenom nakupilo toliko novog materijala i da nam je to ipak malo prostora. S druge strane, mislim da je korektno da ljudima koji nas slušaju posle tolike pauze ponudimo više pesama nego sto je danas uobicajeno za jedan album – smatra Vasović.

Povezana vest:  Jedan od najboljih svetskih The Rolling Stones tribjut bendova stiže u Beograd pravo iz Engleske