Vlade Divac

Predstavljen „Olimpijski dan trčanja“ koji će se održati 4. juna u Košutnjaku

 

Pod sloganom „U društvu se lepše trči“ predstavljen je  17. „Olimpijski dan trčanja“ koji će se održati 4. juna od 11,30 čaosva na trim stazi u Košutnjaku.

Ovom manfestacijom obeležava se rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK). Organizatori su Olimpijski komitet Srbije i kompanija „Mekdonalds Srbija“.

Dragoš Pavićević, generalni direktor „Mekdonlads Srbije“ pozvao je sve koji vole sport i rekreaciju da istrče  jednu od staza i istakao da je „Mekdonalds Srbija“ već dugi niz godina saradnik OKS u organizaciji „Olimpijskog dana trčanja“.

Povezana vest:  Žarko Paspalj svečano otvorio sportski kamp na Avali u organizaciji Procter&Gamble i Olimpijskog komiteta Srbije

Predsednik OKS Vlade Divac  naglasio je da ovakve manfestacije predstavljaju dobru priliku da se afirmiše bavljenje sportom kao značajan deo porodičnih aktivnosti i sa zadovoljstvom predstavio promotora ovogodišnje manfestacije istaknutog odbojkaša i dobitnika „Trofeja MOK“ Nikolu Grbića.

– Potičem iz sportske porodice i otac i majka su me usmerili da se od malih nogu bavim sportom a kasnije su mi bili najveća podrška i oslonac. „Olimpijski dan trčanja“ je prilika da se deci pokaže koliko je lepo baviti se sportom, posebno u dobrom društvu – rekao je Nikola Grbićć na konferenciji za medije u „Mekdonaldsu“ na Terazijama.- Zato, ne oklevajte, dođite u subotu u Košutnjak u što većem broju da zajedno uživamo u trčanju i da se družimo.

Povezana vest:  Predsednik Nemačke bojkotuje ZOI u Sočiju

Ksenija Maoduš, predstavnik za medije OK Srbije, obavestila je  da su od 12 časova na programu  trke na 200 metara (deca do četiri godine), na 400 (deca do osam godina), na 400 metara (deca do 12 godina) a da je u 12,40 časova start „Porodične trke“ gde će se najmasovnijoj porodici dodeliti nagrada OKS i Merkatora. Start glavne trke na 3.600 metara je u 13 časova. Od 13,15 časova je sponzorska štafetna trka (šestoro učesnika, najmanje tri žene). Kao i lane učestvovaće i štafeta OKS u kojoj su dva člana sigurno Vlade Divac i generalni sekretar Đorđe Višacki a ostali su – iznenađenje.

Povezana vest:  SRPSKI OLIMPIJCI NA TERENU 30. JUL, Odbojkašice Srbije sutra protiv Južne Koreje

U toku programa pročitaće se i pozdravno pismo predsednika MOK Žaka Roga. Učesnicima i gostima obratiće se i predsednik OKS Vlade Divac.