del_arno_band

Del Arno bend sprema rođendanski singl

 

Beogradski „Del Arno bend“ proslavlja 25 godina postojanja 2. jula do kada bi trebalo da se pojavi njihov rođendanski singl „Horoskop“, saopštila je promoterska kuća „Long Plej“.

-Sve što budemo radili ove godine biće u znaku jubileja. U okviru toga imaćemo nastupe, među kojima je 17. juna ‘Arsenal fest’ u Kragujevcu. Na ovim prostorima malo ko je radio ovoliko dugo. U Srbiji se mogu nabrojati na prste oni koji su radili preko 20 godina, i na to smo ponosni – kaže frontmen Jovan Matić.

Povezana vest:  Reggae zvuk u novom singlu Mimi Mercedez

Prema njegovim rečima, singl „Horoskop“ biće poklon fanovima povodom jubileja benda, a istovremeno i najava novog albuma koji „Del Arno“ trenutno snima a trebalo bi se pojavi do kraja godine.

-Singl ‘Horoskop’ je nešto što smo sebi dopustili kao rođendansku pesmu – kaže Matić.

„Del Arno bend“ su osnovala braća Vladan i Jovan Matić 2. jula 1986. godine u Beogradu, a uz česte izmene postave, kroz koju je prošlo oko 150 muzičara, objavili su albume „Igraj dok te ne sruše“ (1989), živi „Godina majmuna“ (1992), „Reggaeneracija“ (1995) i „Vreme vode“ (2006).

Povezana vest:  Vlatko Stefanovski i orkestr 30 harmonika na otvorenoj sceni tvrđave Kanli kule u Herceg Novom

-Naporno je u ovoj zemlji pokušavati biti toliko dosledan toliko dugo vremena. Bilo je izuzetno lepo, jer smo doprineli utemeljenju rege muzike na prostoru bivše Jugoslavije. Ako ne materijalno, sigurno možemo biti zadovoljni onim što smo postigli, a iza sebe smo ostavili određeno nasleđe, uticali na neke bendove. To je za nas izuzetno bitno – ocenio je Matić.

Povezana vest:  MTV proglasio One Direction za umetnika godine!