zaz-je-veux

Zaz u avgustu u Novom Sadu

Francuska pevačica Zaz, poznata po hitu „Je Veux“, održaće koncert 24. avgusta u Novom Sadu, najavili su organizatori festivala Međunarodna nedelja pevanja „Kantat“ (Cantat).

Organizatori „Kantata“, koji će biti održan od 22. do 28. avgusta, još nisu utvrdili prostor u kome će nastupiti Zaz, pravim imenom Izabel Žefroa (Isabelle Geffroy), koja u pevanju kombinuje džez sa više srodnih žanrova poteklih iz francuske gradske muzike.

Povezana vest:  Van Gogh objavio spot za akustik verziju pesme „Mame“ sa koncerta održanog u Kombank dvorani 2019. godine

Posle višegodišnjeg iskustva sa bluzerima „Fifti fingers“ (Fifty Fingers), raznim džez sastavima i latino-rokerima „Don Diego“, pevajući na ulici, i uz klavir u kabareima i barovima u Francuskoj, Zaz je sa sastavom „Sweet Air“ snimila jedan album 2008. godine.

U januaru 2009. godine Zaz osvaja treće takmičenje talenata „Le Tremplin Generation France Bleu/Reservoir“ u pariskoj Olimpiji, I dobija kao nagradu 5.000 evra i priliku da snimi spot za MTV i svoj album.

Povezana vest:  Pogledajte film grupe Dubioza Kolektiv-"Film za djecu i odrasle"

„Njen singl ‘Je veux’, čiji tekst je izraz prezira prema potrošačkom društvu, izabran je za letnji hit na TF1. Njen prvi album ‘Zaz’ izbija na prvo mesto francuskih top lista i postiže zlatni tiraž u junu 2010. godine“, navodi „Kantat“.

Na Vikipediji se u tekstu na engleskom jeziku o Zaz čak navodi da je „u 2011. godine postala izuzetno popularna u Srbiji, što se može videti po velikom broju komentara na srpskom ispod njenih spotova na Jutjubu“.

Povezana vest:  Whitesnake definitivno na stadionu Tašmajdan 27.juna