CULT_3

The Cult podigao na noge publiku

Britanska gruba „Kalt“ (The Cult) održala je u beogradskoj Areni pred nekoliko hiljada obožavalaca dugo očekivani koncert na kojem je izvela najveće hitove iz svog trodecenijskog opusa, ali i promovisala neke od pesama sa novog, devetog studijskog albuma.

Iako je najavljena set-lista bila mešavima dobro poznatih hitova i novih numera, „Kalt“ se sinoć, podstaknut oduševljenom reakcijom mahom sredovečne publike na pesme objavljena devedesetih godina prošlog veka, odlučio za „best of“ izbor, tako da je na repertoaru bila uglavnom kompilacija albuma „Drimtajm“, „Lav“, „Ilektrik“ i „Sonik templ“ (Dreamtime, Love, Electric, Sonic Temple).

Povezana vest:  Nišville spojio legende

 

CULT_1Dobro raspoložena publika, odlična rasveta i ozvučenje i, uprkos godinama, i dalje harizmatični pevač Ian Estburi (Astbury) i gitarista Bili Dafi (Billy Duffy) zaslužni su za jedan od najboljih koncerata u ovogodišnjoj beogradskoj koncertnoj sezoni.

Estburi, poznat po svom eksplozivnom temperamentu, imao je tokom koncerta verbalni sukob sa jednom osobom iz publike koju je upozorio da treba da se lepo ponaša, a zatim je usledio i kraći govor kojim je apaelovao na ljubav i razumevanje.

Povezana vest:  EXIT prvim festivalom započeo seriju od najmanje osam velikih događaja u 2022. godini!

 

 CULT_2

„Zar vam nije dosta agresije“, upitao je Estburi, a zatim, ničim izazvan, osuo kritike na račun agresivne američke spoljne politike na čijoj je meti, kako je podsetio, bio i Beograd, što je naišlo na burno odobravanje publike.

Publici je potom u pauzi prikazana kratka video instalacija, na temu loših uslova života u rezervatima američkih Indijanaca, koji su kroz čitavu istoriju benda bili jedan od stalnih motiva na omotima albuma i tekstovima pesama.

Povezana vest:  MTV SNIMIO SPOT ZA POBEDNIKA JELEN DEMOFESTA

Dvočasovni koncert je završen bisom hard-rok izvedbom prvog velikog hita američkog sastava „Dors“ (The Doors) „Brejk on tru“ (Break on Through), što je svojevrsni specijalitet ovogodišnje „Kaltove“ evropske turneje.

 

PHOTO: ataimages.rs