michael-jackson-concert-2

Džeksonova jakna iz spota Thriller na aukciji krajem juna

 

Jakna koju je pokojni „kralj popa“ Majkl Džekson nosio u video spotu za pesmu „Thriller“ biće ponuđena na aukciji krajem juna na Beverli Hilsu. Aukcijska kuća Džulijens okšens saopštila je da je crveno-crna kožna jakna „najprepoznatljiviji i najznačajniji predmet pop kulture“ koji će se naći na dvodnevnoj prodaji, zakazanoj za 25. i 26. jun.

Povezana vest:  GALEB NIKAČEVIĆ, RELJA MILANKOVIĆ & IVAN JOVIĆ (V.I.P.) I MISS MILLIE U KRUGU OVE NEDELJE

Zvaničnik aukcijske kuće Daren Džulijen procenio je da bi jakna mogla da postigne cenu od 200.000 dolara. Džekson se potpisao na jakni koju je poklonio svojim dugogodišnjim kostimografima.

Deo zarade od prodaje biće poklonjen rezervatu Šambala, u kojem dva pevačeva bengalska tigra, Triler i Sabu, žive od 2006. kada je Džekson napustio ranč Nedođiju.

Povezana vest:  Emotivna poseta Nade Obrić njenoj diskografskoj kući i Zagrebu

Od drugih predmeta koji su pripadali Majklu Džeksonu, u ponudi su majica iz video spota za pesmu „Scream“, šešir, perika, ukrašena rukavica i poštansko sanduče. Džekson (50) je umro 25. juna 2009. od prevelike količine lekova.

Na aukciji krajem juna biće ponuđeni i gitara Erika Kleptona, kožne čizme Frenka Sinatre, kožna jakna i stihovi Džonija Keša, jakne i gitara Elvisa Prislija, harmonika Boba Dilana i još 600 predmeta i ličnih stvari Brusa Springstina, Madone, „Bitlsa“ i mnogih drugih izvođača.

Povezana vest:  EXIT zaokružio No Sleep festival! U Beograd stižu i tehno superzvezda Stephan Bodzin i još 20 novih izvođača!