sting_arena

Sting u pratnji simfonijskog orkestra osvojio publiku u Areni

Engleski muzičar Sting, koga je beogradska publika imala priliku da čuje kao frontmena grupe “Polis” na Ušću, ali i u intimnoj atmosferi Sava Centra sa Edinom Karamazovim, u sredu uveče je uspeo da iznenadi novom interpretacijom svojih hitova. Pred oko 10.000 posetilaca u Beogradskoj areni, Sting je odlučio da srpskoj publici predstavi svoje dobro poznate pesme, ali u novom aranžmanu za simfonijski orkestar. U pratnji 45 članova domaćeg orkestra “Kamerata Serbika”, pod dirigentskom upravom šarmantne Sare Hiks, i iskusnih muzičara Dominika Milera (gitarista), Ranija Krije (perkusionista), Džo Lori (vokal) i Ajre Kolmana (bas), izveo je hitove grupe „Polis”, ali i pesme iz svog solo opusa. Pojedine kompozicije se nisu mnogo razlikovale od originala, dok su druge osvežene novim tonovima i obogaćene zvukom duvačkih instrumenata, perkusija, violina, naročito pesme „Russians”, „Moon Over Bourbon Street”, „Roxanne”. Svečana atmosfera, uzdržani stav slavnog muzičara, jasna interpretacija i mnoštvo balada obeležili su dvoipočasovni koncert u Beogradskoj areni. Prvi deo nastupa, koji je Sting započeo numerom „Every Little Thing She Does Is Magic” protekao je u poznatim kompozicijama „Englishman in New York”, koju je muzičar najavio kao „Englishman in Belgrade”, zatim „Fields of Gold”, „If I Ever Lose My Faith In You”. Izveo je i „Why Should I Cry For You”, posvećenu njegovom ocu, koji je preminuo. „Savetovao me je da budem mornar. Valjda je želeo da imam uzbudljiv život. Izgleda da nisam uspeo u tome”, kazao je Sting.

Povezana vest:  Bjesovi i Ljute papričice na izboru Hita 202

sting_arena_1

Poželevši dobro veče okupljenima, Sting je rekao da mu je drago što se vratio u Beograd, a naročito što iza sebe ima „divan srpski orkestar”, čije je pojedine članove tokom koncerta predstavljao uz otežano izgovaranje njihovih imena. Ipak potrudio se da na srpskom jeziku izgovori: „Posle sledeće pesme uzekemo pauza dvadeset minuta”, što je izazvalo smeh u sali, a slavni muzičar je uprkos tome pokušao ponovo i iz trećeg puta ispravno izgovorio. Posle pauze okrenuo se manje poznatim kompozicijama da bi koncert završio čuvenom „Every Breath You Take” iz 1983. godine koju je publika ispratila na nogama. Dirnut reakcijom okupljenih Sting se dva puta vraćao na bis i otpevao najpoznatije pesme „Desert Rose”, „Fragile”, „Message in a Bottle”.

Povezana vest:  Zayn Malik odlučio da napusti twitter zbog hejtera

Turneja na kojoj Sting svira svoje hitove u simfonijskim obradama zove se „Symphonicity“ a naziv je omaž najprodavanijem albumu grupe „Polis“ – „Synchronicity“ (1983).

PHOTO: ataimages.rs