nisvil_bina_2010 (2)

Osnovana Unija diskografa Srbije

 

Unija diskografa Srbije (UDS) saopštila je danas da je u sredu održana njena osnivačka skupština u prostorijama Organizacije proizvođača fonograma Srbije (OFPS) u Beogradu.

-Uniju je osnovalo 20 eminentnih muzičkih izdavača, a očekuje se da će pristupiti i svi ostali srpski diskografi kojima je u interesu da postanu deo civilizovane muzičke Evrope, i koji imaju za cilj promovisanje vrednosti snimljene muzike u čitavom svetu – kaže se u saopštenju.

Povezana vest:  Bend Friki u četvrtak u klubu Fest!  

Novoosnovana UDS je najavila da će joj kao nevladinoj organizaciji cilj biti unapređivanje diskografske delatnosti u Srbiji, edukacija građana o značaju diskografije i muzike, i jačanje zakonskih prava diskografa.

Uz to UDS će lobirati kod relevantnih institucija zarad ostvarivanja interesa diskografa i „boriti se protiv piraterije i za očuvanje muzike na ovim prostorima“.

Osnivači UDS su „Siti rekords“ (City Records), „Maskom I si“ (Mascom EC), „Metropolis“, „Grand produkcija“, „Gold audio video“, „Haj faj (Hi Fi) centar rekords plus“, „ITMM produkcija“, „Multimedija rekords“ (Multimedia), „Centroscena“ i „Tejk it or liv it“ (Take it or leave it).

Povezana vest:  Na snimanju "X Faktora" Aleksandru Kovač posetili dečko i sestra!

Osnivači su i „Dalas rekords“ (Dallas records), „Mjuzik star prodakšn“ (Music Star Production), „Diskos“, „Jugodisk“, „Pauer mjuzik lejbel“ (Power Music Label), „Laki saund“ (Lucky Šound), „ZAM“, „Mega saund“, „Kaap VS“ i „Kopernikus rekords“ (Kopernicus).