ceremonija_trofej (11)

“Salatara” od danas u Kraljevu

 

Građani Kraljeva od danas do 14. juna u holu ispred Kluba odbornika mogu da vide i slikaju trofej koji je dobila teniska reprezantacija Srbije kao prošlogodišnji pobednik “Dejvis kupa”.

Popularnu “Salataru”, koja je stigla iz Novog Pazara, dočekao je gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović sa članovima Teniskog kluba Kraljevo.

Povezana vest:  ATP: Ðoković uvećao prednost, Tim prestigao Federera

-Dostignuća naših tenisera i teniserki postala su najbolji promoter Srbije. Verujemo da će i mladi kraljevački teniseri uskoro doprineti toj slavi – rekao je Simović.

Iz Teniskog kluba Kraljevo ponikla su dva aktuelna šampiona države – Katarina Adamović nedavno je postala prvak Srbije u kategoriji do 18 godina, a Luka Ilić je prvak za uzrast do 16 godina. Oni i njihove porodice danas su takođe bili na dočeku “Salatare”.

Povezana vest:  Zimonjić i Nestor u osmini finala Ju Es opena

Trofej “Dejvis kupa” je visok 110 centimetara i težak više od 100 kilograma. Izrađen je od drveta i srebra i poklon je osnivača “Dejvis kupa” Dvajta Dejvisa.

Ovo najpoznatije ekipno takmičenje muških teniskih reprezentacija igra se od 1900. godine, a reprezentacija Srbije je tek 13. nacionalna selekcija koja je osvojila “Dejvis kup”.