JACK_JOHNSON_Photo_5_Universal_Music

Svetska muzička i surf atrakcija Jack Johnson u pulskoj Areni 26. jula

Pulska će Arena ovog jula ugostiti još jednog velikog svetskog muzičara. S pet izdatih albuma i preko 18 miliona prodanih primeraka mlada rock zvezda poznata i kao veliki zaljubljenik u surfanje prirediće večer za pamćenje za sve njegove obožavatelje iz Hrvatske i regije.

Američki kantautor i surfer Jack Johnson 26.jula gostuje u pulskoj Areni  u sklopu turneje To The Sea. Po prvi puta hrvatska će publika uživo imati priliku čuti lagane i vesele folk-rock numere ovog mladog umetnika rođenog na Havajima.

Povezana vest:  Panterchuggah u subotu prvi put u Kuglašu!

You and your heart, te njegov posledni singl Better together, samo su neki od hitova s njegovog poslednjeg albuma To the sea, kojim se upisao na svetsku muzičku scenu i koje će hrvatska publika imati priliku čuti uživo već ovog leta.

-Voda predstavlja našu podsvest, a ta voda je za mene okean – kaže Jack te dodaje – doći do okeana zapravo znači zaroniti duboko u sebe i ceniti ono što se nalazi ispod površine.”

Povezana vest:  EUROSONG 2011, Vraća se Italija, ali i Dana Internašanl

Poznat po promovisanju zaštite okoline i recikliranja, Jack će u sklopu ove turneje kao i prethodne, sarađivati sa neprofitnim organizacijama širom sveta te će donirati deo zarade kako bi podržao očuvanje okoline, umetnost i muzičko obrazovanje.

Jack Johnson je rođen 18.maja 1975. u Oahi (Hawaii). Američki je folk rock pevač, tekstopisac i surfer. 2001. godine postiže komercijalni uspeh nakon izlaska njegovog debitantskog albuma Brushfire Fairyales. Od tada je izdao još četiri albuma, mnoge surferske filmove i singlove. Poznat je i po organizaciji godišnjeg događaja Kokua Festivala. Prodao je više od 18 miliona albuma širom sveta. Najveći uspeh u prodaji postigao je njegov albuma Sing A Longs and Lullabies sa četri miliona prodanih primeraka, sledeći uspeh filma iz 2006. Courious George. Sin je poznatog surfera Jeffa Johnsona. Diplomirao je na Univerzitetu Kalifornija, smer Film. Veliki je borac u zaštiti okoline, pa deo zarade s njegovih turneja i koncerata uvek odlazi u Fondove za očuvanje okoline.

Povezana vest:  Pesma Down Under i zvanično plagijat

Ulaznice za pulski spektakl u prodaji su u sistemu EVENTIM-a / www.eventim.hr