volvo_smartphone

Nova VOLVO aplikacija uvodi VOLVO automobil u svet pametnih telefona

Volvo vozači više ne moraju da izgube svaki kontakt sa sopstvenim automobilom kada ga jednom parkiraju. Najnovija Volvo vest kaže da je stigla mobilna aplikacija koja obezbeđuje kontakt s parkiranim vozilom preko iPhona ili pametnog telefona kontrolisanog Android operativnim sistemom. Volvo je time postao proizvođač s najrazrađenijom i najšire primenjivom aplikacijom u Evropi za nadzor automobila iz bilo koje lokacije ili u bilo koje vreme.

„Mi stvaramo automobile misleći na potrebe i životne stilove njihovih vozača. Stvaranje intuitivnog i ergonomskog okruženja za vozača deo je našeg cilja koji stremi konceptu opuštene kontrole. Sasvim je logično da kao vozač osetite punu kontrolu nad vozilom, čak i onda kada ga ostavite parkiranog“, ističe Stefan Jacoby, predsednik i izvršni direktor Volvo Car korporacije.

Aplikacija za mobilni telefon je sledeći korak u naporima Volvoa da obezbedi superioran raspon mogućnosti povezivanja s automobilom – kako u samom automobilu, tako i onda kada je automobil ostavljen na parkiralištu. Mobilna Volvo aplikacija produžetak je usluge Volvo On Call, koja se izvorno temeljila na direktnom pristupu centru za pomoć u slučaju nezgode ili vanredne situacije. Volvo On Call trenutno je dostupan u 12 evropskih država kao i u Rusiji.

Povezana vest:  Procurela prva fotografija Mercedesa B-klase

Ovaj sistem sada je doživeo novo poboljšanje. Svi vlasnici novih Volvo modela (od modelske 2012. godine) mogu preko Volvo On Call opcije da učitaju novu aplikaciju koja otvara mogućnosti povezivanja preko iPhona ili Androidom pokretanog pametnog telefona.

Mobilna aplikacija je besplatna za učitavanje preko online servisa za iPhone ili Android. Aplikacija nudi intuitivan i jednostavan kontakt korisnika s njegovim automobilom. Privatnost korisnika i bezbednost samog sistema, dakako, nisu pritom dovedeni u pitanje.

„Ovo je više od običnog programčića. Mobilna aplikacija je prvi korak prema potpunoj strategiji povezivanja vozača i automobila. Ona je most koji vodi prema budućnosti, a biće proširena nizom dodatnih mogućnosti“, napominje Stefan Jacoby.

Povezana vest:  Opel dobitnik nagrade "Connected Car" za IntelliLink

Mobilna aplikacija nudi seriju opcija:

– Lokator automobila. Lokacija automobila prikazana je na karti, a tu je i digitalni kompas koji usmerava vozača u pravom smeru. Ukoliko se ukaže potreba, sirena i indikatori skretanja mogu se aktivirati prilikom traženja automobila.

– Daljinsko zaključavanje. Prikazan je status svih vrata i prozora na automobilu, a vozač može zaključati ili otključati automobil pokretom na ekranu na dodir.

– Daljinsko uključivanje grejanja. Ukoliko automobil ima opciju grejanja tokom parkiranja, može se pokrenuti ili isprogramirati preko tajmera na mobilnoj aplikaciji.

– Komandna ploča. Daje vozaču pristup nizu informacija: nivou goriva, kilometraži do sledećeg punjenja, o prosečnoj potrošnji goriva, prosečnoj brzini i drugim očitavanjima.

– Provera automobila. Aplikacija izvodi „sistematski“ pregled vozila prikazujući informacije o stanju sijalica, tekućini za kočenje, nivou tećnosti za hlađenje, nivou ulja u motoru, kao i o pritisku ulja u motoru.

Povezana vest:  Ford fokus najprodavanije vozilo u Srbiji

– Dnevnik vožnje. Detaljni podaci o svakoj vožnji tokom poslednjih 40 dana mogu se učitati ili sačuvati. Podaci se kasnije mogu koristiti i kao Excel datoteka – savršena opcija za vlasnike službenih automobila.

– Informacije o vozilu. Osnovni podaci o vozilu kao što su model, registracijski broj, itd.

– Upozorenje o krađi. Ukoliko se pokrene alarm za krađu, vozač je odmah obavešten preko mobilne aplikacije.

– Sve sigurnosne karakteristike Volvo On Call sistema prisutne su i ovoj u novoj tehnološkoj generaciji.

Budući projekti

Volvo će u budućnosti predstaviti niz novijih sistema povezanosti s vozilom. „Tek predstavljena mobilna aplikacija transformiše Volvo On Call od sistema namenjenog za vanredne slučajeve u korisnu i praktičnu opciju za niz drugih upotreba. Aplikacija će zasigurno povećati prodaju sistema, a uvereni smo da će naši ambiciozni planovi u području povezanosti privući sve više ljubitelja automobila da se odluče na kupovinu Volvoa“, zaključuje Stefan Jacoby.